Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Is een kniekussen iets voor mij?

Is een kniekussen iets voor mij?

 

Als u steeds wakker wordt met een pijnlijke rug, is het misschien tijd om uw manier van slapen aan te passen. Een slaaphouding die volgens veel mensen helpt om de pijn te verlichten, is het plaatsen van een kussen tussen de benen als ze op hun zij slapen.

Een kussen tussen uw benen houdt uw bekken neutraal en voorkomt dat uw wervelkolom ’s nachts draait. Een goede uitlijning kan de druk op de weefsels in uw rug verlichten en mogelijk de pijn als gevolg van een hernia of ischias verminderen.

Wilt u kniekussens vergelijken? Bij Slaapwijsheid vindt en koopt u meteen het ideale kniekussen voor u!

 

Voordelen van slapen met een kussen tussen uw knieën

 

Een kussen tussen uw knieën helpt om uw knieën ’s nachts op elkaar te houden. Zonder kussen hebben uw heupen en rug de neiging om te draaien.

Het gebruik van een kussen om uw slaaphouding uit te lijnen kan de volgende voordelen hebben.

 

Vermindert rug- en heuppijn
Naar schatting 23% van de volwassen wereldbevolking lijdt aan chronische rugpijn. Het corrigeren van uw slaaphouding is een eenvoudige manier om rugpijn veroorzaakt door een slechte houding te verminderen.

Door een kussen tussen uw knieën of dijen te leggen, kunt u de natuurlijke stand van uw heupen en bekken handhaven terwijl u slaapt. Deze verbeterde uitlijning kan helpen om ontstoken ligamenten of spieren die uw ongemak veroorzaken te ontlasten.

 

Kan ischiaspijn verminderen
Ischias is een beknelling van uw ischiaszenuw die meestal leidt tot pijn in uw billen en langs de achterkant van uw been. Slapen in houdingen die een verdraaiing van uw onderrug en heupen veroorzaken, kan ischiaspijn verergeren doordat de zenuw nog meer wordt samengedrukt.

Als u met een kussen tussen uw knieën slaapt, kunt u de druk verminderen door uw ruggengraat in de juiste stand te houden.

 

Kan de pijn van een hernia verminderen
Als u te maken heeft met een hernia, kan elke overmatige rotatie van uw ruggengraat pijn veroorzaken door druk op uw ruggenmergzenuwen. Als u een slaaphouding kiest die de draaiing van uw ruggengraat minimaliseert, zoals slapen met een kussen tussen uw benen, kan dit uw ongemak verlichten.

 

Kan houding verbeteren
Onderzoek heeft uitgewezen dat slapen in een niet-symmetrische houding negatieve structurele veranderingen aan uw wervelkolom kan veroorzaken. Het verbeteren van uw slaaphouding door een kussen tussen uw benen te leggen, kan u helpen uw wervelkolom gezond te houden en uw algemene houding te verbeteren.

Wat zijn de voordelen om met een kussen onder uw knieën te slapen?
Een kussen onder uw knieën leggen terwijl u op uw rug slaapt is een andere mogelijke manier om rug- en heuppijn te verminderen. Als u liever op uw rug slaapt, of als u pijn heeft aan beide kanten van uw lichaam, kunt u deze houding verkiezen boven slapen op uw zij.

Hier zijn een paar van de specifieke voordelen van deze houding.

Houdt uw rug neutraal
Een kussen onder uw knieën helpt om uw ruggengraat neutraal te houden en ondersteunt de kromming van uw rug. Het kan ook helpen om een kussentje of handdoek onder uw onderrug te leggen voor extra steun.

Verdeelt uw gewicht gelijkmatig
Door op uw rug te slapen, wordt uw gewicht gelijkmatig verdeeld over het breedste deel van uw lichaam. Hierdoor wordt uw ruggengraat minder belast dan wanneer u op uw zij slaapt, vooral als u aan beide kanten problemen hebt.

Voorkomt dat u omrolt
Als u een kussen onder uw knieën legt, is de kans kleiner dat u zich midden in de nacht omrolt in een minder ideale houding.

Kan slapen met een kussen tussen je benen slecht voor je zijn?
Slapen met een kussen tussen uw benen is over het algemeen veilig. Als u merkt dat het pijn doet, kunt u beter niet in deze houding slapen.

Als u aan beide kanten heup- of rugpijn heeft, kan het moeilijk zijn om op uw zij te slapen en kunt u beter een andere houding kiezen, bijvoorbeeld op uw rug met een kussen onder uw benen.

 

Hoe kunt u goed slapen met een kussen tussen uw benen?
Hier leest u hoe u zich optimaal kunt instellen met een kussen tussen uw knieën.

  • Ga liggen met je knieën lichtjes gebogen naar je borst toe.
  • Leg een stevig kussen tussen je knieën, zodat je bovenbeen voldoende omhoog komt om je heup neutraal te houden.
  • Als u een dun kussen gebruikt, of als u graag met uw bovenbeen iets naar voren slaapt, kunt u beter twee kussens gebruiken.
  • Als er ruimte is tussen uw middel en uw matras, kunt u nog een klein kussen in de tussenruimte leggen om te voorkomen dat uw ruggengraat doorbuigt.

 

 

https://www.heartcoaching.nl/wat-is-het-beste-kniekussen-voor-jou/