Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Zout anders gebruiken

Zout kan zoveel meer doen dan een vleugje smaak aan je eten toevoegen. Ooit gehoord van zout in koffie? Ook daar zorgt het voor een nieuwe smaakbeleving. Hier zijn nog een paar eenvoudige, slimme manieren om zout te gebruiken om je leven in de keuken en daarbuiten te verbeteren.

Het is gemakkelijk om aan zout te denken als alleen dat witte spul dat we op eten strooien als we aan het koken zijn of naar de zoutvaatje aan de eettafel reiken , maar dit alledaagse ingrediënt kan zoveel meer dan dat. Het oude conserveermiddel en smaakversterker heeft allerlei belangrijke, vaak verrassende toepassingen: het kan bepaalde keukentaken gemakkelijker maken, de textuur van voedsel zoals kalkoen verbeteren, elegantie toevoegen aan presentaties voor etentjes en helpen de pannen achteraf schoon te schrobben. En omdat zout in een reeks kleuren en texturen verkrijgbaar is – elk met zijn eigen gebruik en smaaknuances – helpt het om een ​​verzameling bij de hand te houden in de voorraadkast. Ooit geprobeerd zoutblokken of roze Himalayazout te gebruiken?

Hier zijn creatieve manieren om zout te gebruiken om koken, eten, onderhoudend en zelfs opruimen te verbeteren.

Eieren pellen

Als je gevulde eieren of hardgekookte eieren maakt , kan het lastigste zijn om de schalen eraf te halen zonder de eieren te verpesten. Je kunt er een gewoonte van maken om ongeveer een theelepel zout aan het water toe te voegen voordat je de eieren kookt. Als de eieren klaar zijn met koken, glijden de schalen er meteen af ​​als je ze pelt, waardoor de binnenkant intact blijft. 

Met zout pekelen

Door, bijvoorbeeld, je kalkoen met zout te pekelen, krijg je een vochtiger, smaakvoller gebraad – om nog maar te zwijgen van een indrukwekkendere Thanksgiving-vogel. Om je kalkoen te pekelen, laat je hem ongeveer een uur per pond weken in een mengsel van zout en water, meestal 1 kopje zout per gallon water. De pekel helpt het vlees water vast te houden, wat zorgt voor een sappiger gerecht. Bovendien breekt het zoutmengsel ook een deel van de eiwitten af, wat resulteert in een malsere snede.

Koken met zoutblokken

Zoutblokken komen uit het Himalaya-gebergte in Pakistan, kunnen tot 250 miljoen jaar oud zijn en worden door sommigen beschouwd als een van de zuiverste zouten die er zijn. Die roze zoutplaten zijn even veelzijdig als aantrekkelijk, maar om ze op de juiste manier te gebruiken, is een beetje knowhow vereist. 

Zo kook je met zoutblokken: eerst moet je de zoutplaat langzaam opwarmen om te voorkomen dat hij barst. U kunt dit doen door het in een onverwarmde oven te plaatsen en de temperatuur in te stellen op 250 ° F. Wanneer je oventhermometer die temperatuur bereikt, haal je het zoutblok eruit en laat je het een half uur afkoelen. Zet het dan terug in de oven, deze keer laat je het erin totdat de temperatuur 400-450 ° F bereikt. Als alternatief kunt u het blok gedurende 15-30 minuten boven een gasbrander op een laag vuur verwarmen. Als het blok heet is en klaar voor gebruik, zorg er dan voor dat je het op een ondergrond zet die tegen de hitte kan.

Je kunt op verschillende manieren koken met zoutblokken. Om voedsel op een zoutblok te schroeien, begint u door de plaat lichtjes met olijfolie te besprenkelen, legt u uw vlees, vis of groenten erop en beweegt u ze rond alsof u ze in een pan kookt. Het zoutblok geeft een aangenaam zoute, rokerige smaak, maar streef naar een snelle schroei – want hoe langer je het voedsel op het blok bewaart, hoe intenser die nuances zullen worden. Om een ​​kip met een vlinder te grillen, drukt u er een verwarmd zoutblok op, zodat de kip op de grill wordt geduwd en een zoute toets wordt toegevoegd. Voor een gemakkelijke manier om zalm te genezen, plaats je hem tussen twee verwarmde zoutplaten en druk je hem aan beide kanten aan.

Houd er rekening mee dat als je je zoutblok eenmaal hebt verwarmd, het maximaal 30 minuten warm blijft, maar het kan uren duren voordat het volledig is afgekoeld.

Schoonmaken

Als je fornuis bedekt is met vet van oliespetters of gruis van een bubbelende saus, probeer dan de rommel met zout te besprenkelen en het vervolgens op te vegen. Het zou er meteen af ​​moeten komen. Zout kan ook helpen om het aangekoekte voedsel los te maken dat vast komt te zitten op potten en pannen: week ze gewoon in zout water voordat je ze wast, en de smurrie glijdt er als bij toverslag af.

https://koffiemachine.org/zout-in-koffie/