Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Ramen zonder strepen

De zomer komt er weer aan en ook die heerlijke zon komt dan weer tevoorschijn, waar we zo van kunnen genieten. Maar die zonnestralen kunnen helaas ook vervelende dingen goed laten zien. Een voorbeeld hiervan zijn strepen op je ramen, terwijl je dit juist niet wil laten zien. Net zoals dat je niet zit te wachten op glasschade zit je ook niet te wachten op strepen op het raam. Maar hoe krijg je de ramen schoon zonder dat er strepen zichtbaar zijn na die tijd? Daar zal dit artikel antwoord op geven.

Allereerst heb je nodig: een goede spons, een trekker en een zeem. Daarnaast maak je natuurlijk een sopje, wat nou echt een goed sopje is daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Het is in ieder geval belangrijk dat het water warm en schoon is. Ook is het belangrijk dat je niet te veel schoonmaakmiddel toevoegt, want daardoor kunnen strepen ontstaan. Heb je last van vette ramen, dan is het verstandig een scheutje ammoniak toe te voegen. Wil je graag heldere ramen? Voeg dan eens een scheutje glansmiddel toe.

Het ergste vuil haal je van te voren van het raam af met een doek, ook is het handig om de kozijnen al even af te nemen voordat jij gaat beginnen met het lappen van de ramen. Als je de spons hebt natgemaakt moet je hem ook weer helemaal droogknijpen en vergeet niet om van beneden naar boven te werken. Vervolgens maak je met de trekker het raam in één lange beweging droog. Aan de buitenkant maak je de ramen van boven naar beneden schoon, terwijl je dit aan de binnenkant van links naar rechts doet. Neem altijd tussendoor de trekker af met een zeem, want ook dit voorkomt strepen. Toch nog strepen? Pak dan een prop krantenpapier en veeg over je ramen om je ramen helemaal streepvrij te maken. Kom je er tijdens het ramen lappen achter dat je last hebt van een barst in het raam, dan kan een glasreparatie verstandig zijn.

http://glasned24.nl