Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Leuke alternatieven met GPS

Toen GPS een aantal decennia geleden beschikbaar kwam werd het vooral gebruikt door vliegtuigen en schepen. Later kwam de technologie ook beschikbaar voor het verkeer op de weg. De gps tracker auto en het navigatiesysteem zijn tegenwoordig misschien wel de bekendste toepassingen van de gps technologie. Daarbij moet Google Maps ook genoemd worden overigens. Maar wist je dat er ook heel veel andere, minder bekende, toepassingen met gps bestaan? Een greep uit de meeste innovatieve en leukste alternatieven met gps.

Zo zijn er tegenwoordig schoenen met een ingebouwd gps systeem op de markt. Best handig, als je schoenen de hele tijd weglopen. Nee, deze zijn natuurlijk gemaakt voor (kleine) kinderen. We weten allemaal dat kinderen graag weglopen en hoe goed je soms ook oplet; wanneer je ze even een half minuutje uit het oog verliest kunnen ze al verdwenen zijn. Via de telefoon kan men dan in de gaten houden waar de schoenen (of het kind) zich bevinden, zo zijn de ongeruste zoektochten verleden tijd.

Ook een leuke toepassing met gps trackers: volgbare golfballen. Wanneer die golfbal weer eens niet luistert en een hele andere kant opvliegt zijn deze makkelijk op te sporen door het ingebouwde gps systeem. Je huisdier volgen met een gps apparaatje kan tegenwoordig ook. Met name katten hebben er een handje van om opeens te verdwijnen. Door ze een halsband om te doen met ingebouwd gps systeem heb je ze zo weer teruggevonden.

Tot slot een wat serieuzere toepassing met gps. De laatste tijd worden er veel tests gedaan met apps waarbij je je huidige locatie kunt doorgeven als je een verdachte of gevaarlijke situatie waarneemt. Deze app staat in verbinding met de politie die zodoende heel snel ter plekke kan zijn. Met name in Amerika is dit nu een ‘hot item’ en de eerste tests waren erg positief. Wie weet over een tijdje ook in Nederland.

https://mygpstracker.nl/