Hart van Frankrijk
Image default
Winkelen

Shoppen op Facebook

Voor veel bedrijven is online verkoop erg belangrijk. Vooral in deze periode waar corona ervoor zorgt dat veel mensen de deur niet uit mogen. Veel bedrijven zien hierdoor hun verkoop sterkt toenemen. Een resultaat hiervan is dat er veel webshops zijn bijgekomen. Sinds kort is er ook een nieuwe speler op de markt bijgekomen namelijk Facebook Shops.

Facebook shops

Het is voor bedrijven moeilijk om binnen een paar minuten een webshop op te zetten. Al helemaal moeilijk is het dan om ook goed gevonden te worden. Vanaf mei 2020 is het mogelijk om als bedrijf je producten aan te bieden op Facebook. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk, snel en vooral gratis is. Als bedrijf kun je kiezen welke producten je wilt aanbieden. Je voegt een afbeelding toe en het product kan verkocht worden. Iedereen kan zo dus makkelijk producten aanbieden. Het is niet alleen een voordeel voor bedrijven maar ook voor klanten. Op Facebook kunnen zij snel en makkelijk producten zien en afrekenen.

Klantenservice

Er is ook de mogelijkheid bij Facebook shops om je klantenservice te koppelen aan je Facebook shop. Klanten kunnen zo makkelijk het bedrijf contacteren met eventuele vragen. Zo kunnen klanten snel contact opnemen over levertijd, verzendtijd en zelfs klachten. Buiten Facebook shops is ook instagram shop live gegaan. Ook dit is onderdeel van Facebook. Het is daarom ook logisch dat meerdere apps van Facebook deze functie uiteindelijk zullen gaan krijgen.

Ga live

Je kan al een tijdje een live uitzending starten op Facebook. Sinds kort wordt dit ook vaker gedaan om producten te promoten. Facebook gaat binnenkort live shoppen toevoegen waarin klanten nog sneller producten meteen kunnen kopen. Tijdens een live uitzending kunnen kijkers meteen op het product klikken om het zo aan te schaffen. Zo kun je lekker een avondje aan Facebook shopping doen. Nederland moet hier nog wel een tijdje op wachten want deze nieuwe features zullen als eerst beschikbaar worden in Amerika.

https://web-wings.nl/facebook-shopping/