Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tips om thuis ongelukken te voorkomen

Jaarlijks vinden er zo duizenden ongelukken plaats, op de plek waar je het meest veilig zal moeten voelen namelijk : je eigen huis! Omdat je je heel erg comfortabel voelt in je eigen huis, kan je nogal laks worden als het gaat veilig te werk gaan. Je rent waarschijnlijk met een rap tempo de trap af, zonder na te denken of er überhaupt iets op de trap ligt. De trap is namelijk een plek waar veel mensen van af vallen en het een en ander breken. We hebben deze blog geschreven hoe jij je eigen huis net een stukje veiliger kan maken dan dat het al is.

De eerste plek die we gaan behandelen is de plek waar de meeste ongelukken gebeuren in het huis. De badkamer staat bekend om zijn val en glij partijen. Tijdens het douchen komt er veel condens vrij waardoor het erg gemakkelijk is om te vallen. Tijdens het afdrogen is de kans groot dat je kan uitglijden op een gladde ondergrond. Een veiligere manier om jezelf af te drogen is mogelijk dankzij een body dryer. Een body dryer is een lichaamsdroger die je droog föhnt zonder dat je douchecabine hoeft te verlaten.

Een andere populaire plek waarbij er vaak brand uitbreekt is de keuken. In de keuken kan er gemakkelijk brand uitbreken als je even niet goed oplet. Als er vlam in de pan is moet je het niet blussen met water, maar moet je ervoor zorgen dat er geen extra zuurstof bijkomt. Het is slim om er direct een deksel op te doen zodat het vuur zo snel mogelijk uitgaat.

De laatste tip die we je geven is het ophangen van een CO-melder. Een CO melder is goedkoop en kan op een dag je leven redden. Het inademen van teveel CO kan er voorzorgen dat je een koolstofmonoxide vergiftiging krijgt.

https://lavicta.nl/