Hart van Frankrijk
Image default
Vakantie

Tips voor je vakantie in het hart van Frankrijk

Een vakantie in het hart van Frankrijk kan een geweldige ervaring zijn. Er zijn vele prachtige steden en dorpen te verkennen, evenals veel regionale natuurgebieden te bewandelen. In dit artikel nemen we een kijkje op verschillende plaatsen. Zo kom je tot leuke ideeën voor je vakantie in Frankrijk.

Bezoekwaardige steden in Midden Frankrijk

Er zijn veel verschillende steden en dorpen te bezoeken in het hart van Frankrijk. Een stad die zeker de moeite waard is, is Montignac-Lascaux, met een verbazingwekkend prehistorisch grottenstelsel, bekend als de Grotten van Lascaux. Dit oude kunstwerk werd ontdekt door vier schoolkinderen die in de jaren 1940 de grotten aan het verkennen waren toen ze verbazingwekkende schilderingen gevonden die door de prehistorische mens getekend waren.

Oude stadje

Een andere plaats die een bezoek waard is, is het middeleeuwse stadje Sarlat-la-Caneda. Deze prachtige oude stad heeft veel historische gebouwen en straten om te verkennen , en ook een levendig marktplein waar je plaatselijke producten en souvenirs kunt kopen.

Rivierkloof om te zwemmen

Als je op zoek bent naar een plek om van de natuur te genieten, bezoek dan de Gorges de l’Aveyron ? Deze schitterende rivierkloof is perfect om te wandelen en te zwemmen, en er zijn ook enkele mooie dorpjes in de buurt waar je kunt genieten van een maaltijd.

Parc Asterix

Bezoek je het hart van Frankrijk met kinderen, breng dan zeker een bezoek aan Parc Asterix . Dit pretpark is gebaseerd op het beroemde Franse stripfiguur en heeft veel attracties waar iedereen van zal genieten. Er zijn ook leuke kermisspelletjes waar je kinderen ook prijzen kunnen winnen!

Bezoek een natuurpark

Verder heb je ook de keuze uit een aantal regionale natuurparken, zoals het natuurpark de Millvaches en Limousin, het Parc naturel régional de la Brenne en het Parc naturel régional des Grands Causses. Er is daar genoeg te zien en te doen in dit prachtige deel van Frankrijk.

Conclusie

Als je op vakantie gaat in het midden van Frankrijk, hoef je je nooit te vervelen. Er is zoveel te ontdekken.