Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

De opkomende behoefte aan energiebesparing

Er zijn verschillende benaderingen om het energieverbruik van uw huishouden te verlagen, variërend van bescheiden veranderingen in levensstijl tot ingrijpende renovaties van woningen. Geld besparen op energierekeningen en het milieu beschermen zijn de twee belangrijkste redenen om energie te besparen. De 10 meest voorkomende technieken om energie en stroom in huis te besparen worden hier beschreven, van de meest eenvoudige tot de meest complexe. Energiebesparing, op het meest basale niveau, is de praktijk om minder energie te gebruiken om geld te besparen en de gevolgen voor het milieu te verminderen. Dit kan betekenen dat u minder elektriciteit, gas of een ander soort energie verbruikt waarvoor u betaalt en ontvangt van uw nutsbedrijf. Met eindige energiebronnen in onze wereld, is het belangrijk voor zowel individuen als grotere energiesystemen om waar mogelijk actief energie te besparen.

Maatregelen om energie te besparen

U hoeft niet de deur uit om energiezuinige apparaten te kopen om het energieverbruik van uw huis te verminderen. Het uitschakelen van lampen en apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn, is een eenvoudige manier om energie te besparen. U kunt ook energie besparen door huishoudelijke taken met de hand te doen, zoals uw kleding te drogen hangen in plaats van ze in de droger te doen of de afwas met de hand te doen. Het lager zetten van de verwarming op uw thermostaat in de winter en het minder gebruiken van uw airconditioner in de zomer zijn de gedragsveranderingen met het grootste potentieel voor besparingen op nutsvoorzieningen. De uitgaven voor verwarming en koeling zijn goed voor ongeveer de helft van de energierekening van een typisch huishouden, dus het verlagen van de intensiteit en frequentie van verwarming en koeling zal het meeste geld besparen. Traditionele gloeilampen verbruiken een buitensporige hoeveelheid elektriciteit en moeten vaker worden vervangen dan hun energiezuinige alternatieven. Halogeen Gloeilampen, compacte fluorescentielampen (CFL’s) en light-emitting diodes (LED’s) verbruiken 25-80 procent minder elektriciteit en gaan 3 tot 25 keer langer mee dan traditionele lampen. Hoewel spaarlampen in eerste instantie duurder zijn, zorgen hun zuinige energieverbruik en langere levensduur voor lagere kosten op de lange termijn.

Energieverbruik door moderne apparaten

Huishoudelijke apparaten zijn goed voor gemiddeld ongeveer 13% van het totale energieverbruik van huishoudens. Houd bij het kopen van een apparaat twee cijfers in gedachten: de initiële aankoopprijs en de jaarlijkse gebruikskosten. Hoewel energiezuinige apparaten misschien meer kosten vooraf, zijn hun operationele kosten doorgaans 9 tot 25% goedkoper dan traditionele versies. Als u op zoek bent naar een energiezuinig apparaat, zoek dan naar een apparaat met de ENERGY STAR-aanduiding. In Nederland, met name in Zoetermeer, zijn er naast de traditionele manieren zeker ook manieren om Elektra Zoetermeer te conserveren.