Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

Zuinig omgaan met je elektriciteit en portemonnee

De prijzen van elektriciteit stijgen heel hard de afgelopen jaren, en het gaat alleen nog maar duurder worden. Waarom het duurder wordt komt door de vraag van elektriciteit en door het milieu. Het is dus hoog tijd om te gaan bezuinigen op de elektriciteit en de rekening hiervan. Er zijn natuurlijk heel veel tips maar een aantal belangrijke tips en een aantal tips die je misschien nog niet eerder hebt gehoord kan je hier vinden. 

Oude energielabels

Vroeger had je vast wel eens gedacht een goede investering gemaakt te hebben, bijvoorbeeld een koelkast of een oven met een energielabel a, dit was voor die tijd ook een hele goede investering. Echter is het tegenwoordig een grote boosdoener op de rekening. Elektrische apparaten worden alsmaar ontwikkeld en ze worden alsmaar zuiniger. Een apparaat wat vroeger gelabeld werd met a is nu misschien een d. Opnieuw een goede investering maken is heus geen slecht idee. Apparaten die je nu koopt kunnen vele jaren door en dan heb je allang je geld weer terug verdiend.

Wat doe je als je uit huis gaat?

Bij even snel een boodschapje doen ben je snel al geneigd om alle apparaten even snel uit te zetten, vaak is dit bij de tv via de stand-by knop en bij de radio alleen de zenders uit. Er zullen op deze manier altijd lichtjes blijven branden en vanzelfsprekend komt dit ook door de stroom. Dit kan ook een hele geheime manier zijn waardoor je energierekening extra hoog kan zijn, omdat je apparaten op stand-by laat. Apparaten aansluiten op stekkerdozen kan helpen om alle apparaten in één keer uit te zetten.

Stroomstoring

Bij het aansluiten van al je apparaten op stekkerdozen kan het je overkomen dat de stroom uitvalt, een stroomstoring dus. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door overbelasting van je groepenkast. Schakel snel een elektricien in op dit probleem op te lossen.