Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

Choppermotor op vakantie

Echte motorliefhebbers gaan het liefst op vakantie met de motor. De vrijheid die je hebt met een motor is toch heel anders dan met de auto, voornamelijk als je naar een warme bestemming gaat. Je hebt namelijk de zon in je gezicht en de wind door je haar. Daarbij kan je ook op andere plekken rijden die je met de auto misschien niet tegen zal komen. Het is natuurlijk logisch dat je moeilijk op vakantie kan gaan naar een verre bestemming met je scooter maar het is wel mogelijk om met bijvoorbeeld je choppermotor, caferacer, cruiser etc op vakantie te gaan. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zodat je ontspannen en veilig op vakantie kan.

 

Kan je met elke motor op vakantie?

Zoals hierboven staat aangegeven is het dus logisch dat je niet met je scooter een verre reis kan maken maar is het dan wel mogelijk om met elke andere motor dat wel te doen? Er is een motor wat ook  wel toermotor wordt genoemd. Deze toermotor beschikt over een paar kenmerken waar die aan moet houden om een toermotor genoemd te worden. Ook andere motoren kunnen aan deze kenmerken voldoen zonder toermotor genoemd te worden. Zo kan je controleren of jouw motor goed genoeg is om een lange rit te maken. Kijk naar het gewicht van je motor. Wanneer deze zwaar is, is het geen probleem om bagage mee te nemen. Het moet voelen alsof je niks hebt meegenomen. Daarbij moet je ook kijken naar het vermogen van je motor. Als dit voldoende is om ook met bagage en eventueel een passagier dezelfde snelheid aan te kunnen houden als normaal, is jouw motor dus geschikt om mee te touren.

 

De juiste voorbereidingen

Nu je dus weet dat jouw choppermotor goed genoeg is om op vakantie mee te gaan is het belangrijk om de juiste voorbereiding te doen. Dit houdt in dat je jouw choppermotor moet controleren en bijhouden. Controleer de schokbrekers, remmen, olie etc. Maak het materiaal schoon en vervang het eventueel wanneer het nodig is. Zo zijn er schokbrekers 325 mm voor de choppermotor. Zeker een belangrijk puntje wat gecontroleerd moet worden. Hetzelfde geld voor de accu. Zo kan je voor je vertrek je accu veranderen naar een motor accu Harley. Kijk ook naar je zadel, stuur en bagagedrager. Misschien zit er iets los of niet goed. Je wilt niet dat je bagage er ineens afvalt.

 

De tour

Wanneer alles in orde is, kan je jouw vakantie met de choppermotor gaan plannen. Ga dus na waar je graag naartoe wilt en hoe de wegen daar zijn. Beslis ook of je de rit in meerdere dagen gaat doen of dat je het in een keer kan doen. Zo zijn er speciale motorritten die je online kan vinden. Deze ritten zijn helemaal uitgestippeld zodat je de mooiste en beste plekken van je bestemming kan zien. Goede wegen zijn namelijk ook zeker belangrijk voor je vakantie reis. Kijk ook eventueel voor een slaapplek in de nacht wanneer je niet in een keer door kan gaan.