Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

Waar staat Frankrijk bekend om?

Frankrijk staat bekend om de Eiffeltoren in Parijs en de zoetgeurende lavendelvelden in de Provence. Het is een bekende toeristische bestemming die musea, kunstgalerijen en een verfijnde keuken biedt. Frankrijk staat ook bekend om zijn gevarieerde landschappen, van de bergen in de Alpen tot de schitterende stranden van Marseille, Corsica en Nice.

Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, staat bekend en beroemd om zoveel dingen dat het bijna onmogelijk is om ze hier allemaal te proppen. Het symboliseert veel van wat we van Frankrijk verwachten: romantiek, eten, prachtige gebouwen en natuurlijk veel bezienswaardigheden. Enkele van de meest populaire toeristische trekpleisters in Parijs zijn de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, de trappen van de Sacré-Coeur, de rivier de Seine en Jardin Du Luxembourg. Maar Parijs is meer dan alleen een toeristenparadijs. Het is een plek om groots te dromen, je goed te kleden en je onderdeel te voelen van iets enorms. Parijs is rustig zelfverzekerd en gedurfd uniek. Er is voor elk wat wils.

Kastelen & paleizen

Voor velen is de historische pracht van Frankrijk wat hen het meest aantrekt. Frankrijk staat bekend om zijn vele overgebleven middeleeuwse en historische kastelen en paleizen. Als het moderne leven je heeft uitgeput, goed nieuws – je kunt terug in de tijd gaan door deze ongelooflijke sites te bezoeken! Het beroemdste paleis is dat van Versailles, ongeveer 16 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Het was het laatste huis van de Franse monarchie en heeft geweldige rondleidingen die je laten zien hoe het Franse koningshuis leefde. Bekijk de flitsende privé-appartementen van Marie Antoinette “Trianon” of wandel door de Spiegelzaal om te zien waar het allemaal om draait. Ontluikende historici zouden ook een bezoek moeten brengen aan Château D’Angers in Angers, West-Frankrijk. Er staat daar al een kasteel sinds de jaren 900, maar het gebouw dat je vandaag kunt zien, werd voltooid in de 13e eeuw. Als je echt spectaculaire historische kunst wilt zien, herbergt Château D’Angers ook een 100 kilometer (62 mijl) lang middeleeuws wandtapijt, het Apocalypse Tapestry genaamd.

Schilders

Het is gemakkelijk in te zien waarom Frankrijk bekend staat als de muze van vele beroemde schilders. Enkele van de grootste namen in de kunstwereld leiden terug naar het platteland en de steden van Frankrijk, waaronder Claude Monet, Édouard Manet, Auguste Renoir en Henri Matisse. Claude Monet is misschien wel een van de bekendste van deze namen. Benieuwd wat je allemaal nog meer kan bezoeken in Frankrijk? Vakantiehuizen Zuid Frankrijk  kan je een beeld geven en tevens een ervaring rijker maken!