Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Waarom gordijnen de beste keuze zijn

Waarom gordijnen? Deze vraag stelden verschillende vrienden me toen ik voor elk raam in mijn huis een gordijn had laten installeren. De wereld was overgeschakeld op rolgordijnen en jaloezieën als aanvulling op de strakheid van een moderne woning. Ik was echter meer dan tevreden met mijn keuze. Deze veel traditionele en handige keuzes waren een hoogtepunt in mijn huis, en niet voor niets. Ik deelde mijn ervaringen met mijn vrienden, en deze voordelen zullen je helpen bij het kiezen van de beste ontwerpen.

Blokkeren van directe schittering

Je kent de specificaties van je raam goed, en zelfs als je die niet kent, duurt het niet lang voor je de afmetingen opmeet en aan je fabrikant doorgeeft. Maar wees voorzichtig met welke raambekleding je kiest. Sommige jaloezieën brengen lamellen met zich mee die na verloop van tijd kunnen beschadigen, en waardoor je ze af en toe moet vervangen. Er is altijd het risico dat de lamellen gaan herstellen en scheuren ontwikkelen, waardoor het zonlicht kan binnendringen en je huis opwarmen. Maar niet met gordijnen, die een effectieve raambehandeling kunnen zijn over je jaloezieën. Gordijnen bieden een goed genoeg steuntje in de rug, maar op zichzelf zijn ze even goede optie als raambekleding. Een goed licht blokkerend gordijn volstaat op zichzelf, en doet het werk beter dan de meeste andere soorten raambekleding.

Het klimaat regelen

Als je verblijft op een plek waar zowel warme zomers als koude winters zijn, dan zijn gordijnen je aangewezen oplossing. De juiste isolerende gordijnen voorkomen dat je kamer onder of boven de kamertemperatuur komt. Je moet er alleen het juiste materiaal voor weten. Vaak echter kunnen ook je lichte en lichtdoorlatende gordijnen te hulp schieten. Je hoeft geen nieuw gordijn te kopen en het te vervangen door je bestaande. Voeg gewoon een verduisterende stof aan je gordijn toe en laat het zijn magie in temperatuurbeheersing doen. Je kunt het zelf maken door er stof in te naaien nadat je de afmetingen van de hoogte, breedte en zomen hebt genomen. Of laat een vakman het werk voor je doen.

Extra privacy

Niet alleen de nieuwsgierige buren zijn een probleem. Een plek die vatbaar is voor inbraken en insluipingen moet goed beveiligd worden tegen deze indringers. Onbreekbare ingangen en geavanceerde sloten zijn allemaal oké, maar eerst moet je je ramen beveiligen want daar begint het probleem. Als je dure spullen in je huis bewaard, kunnen die gemakkelijk in de aandacht van voorbijgangers komen als ze door je ramen kunnen kijken. Een goed afgedekt raam met een verduisterend gordijn kan dit probleem voor je oplossen, en geeft je ook de privacy die je wenst.

https://www.raamdecoratie.com