Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom jouw tanden geel zijn

Als je lacht op foto’s of in de spiegel kijkt merk je misschien een ding: je tanden zijn geel. Of tenminste, geler dan normaal. Een beetje geel op je tanden is niet erg en is ook heel erg natuurlijk, omdat we van nature af aan al gele tanden hebben, maar het kan ook zo zijn dat het geel op je tanden de afgelopen jaren erg toegenomen zijn. Je vraagt je vast af hoe dat komt, maar er zijn best veel algemene dingen die er voor zorgen dat je gele tanden krijgt, ook al doen heel veel mensen het,

Een zo’n ding is roken. Roken is niet alleen slecht voor je longen en voor je tong, het is ook slecht voor je gebit. Door de nicotine die in een sigaret zit is het mogelijk om vlekken op je tanden te krijgen die soms zwart zijn, maar in de meeste gevallen geel. Gele tanden van roken zijn nooit meer helemaal te herstellen zonder tanden bleek, maar als je stopt met roken, merk je al gauw best veel verschil.

Teveel koffie of thee. Het is lekker ochtend en je begint al aan je eerste bakje. Daarna komt de tweede, en in de middag neem je er nog een. Is het je ooit binnen geschoten dat deze koffie of thee er voor zorgt dat je gebit gelig is? Dit is echt waar. Veel mensen hebben hier last van, zelfs tandartsen!

Teveel wijn. Wijn is ook zoiets waarbij er drie glazen naar binnen kunnen gaan, maar ook dit is slecht voor je tanden. Als je teveel wijn drinkt, zie je al gauw dat je tanden wat gelig worden. Dit komt door de zuur van de druiven en de alcohol.

Slechte mondverzorging. Als je je tanden niet goed poetst, ontstaat er tandplak, wat geel is van kleur. Daarom is het belangrijk om twee keer per dag je tanden goed te poetsen met een zachte tandenborstel.

 

 

http://witgebitnederland.nl

Gerelateerde artikelen

3 tips voor online je auto te verkopen

De waterpijp klaarmaken

De QR code in plaats van barcode