Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Wat heb ik aan een huurauto?

U heeft een auto nodig. Alleen twijfelt u, gaat u voor: een nieuwe auto, een occasion of een huurauto. Een huurauto kan voordeliger zijn dan de koop van een nieuwe auto of occasion. De huur van de auto is voor een bepaalde periode. Senioren zijn een doelgroep waarvoor het interessant kan zijn om een auto te huren in plaats van te kopen. Zij maken relatief gezien minder vaak gebruik van een auto en rijden ook minder ver. Ouderen zijn vaak met pensioen en hoeven daardoor niet naar hun werk te rijden. De financiële situatie van ouderen is vaak ook een argument om te kiezen voor een huurauto.

Waarom zou er niet voor moeten kiezen?

Bij een huurauto ga een financiële verplichting aan voor een bepaalde periode. Dit kan enkele jaren zijn maar ook korter. Daarbovenop komt dat je niet zomaar uit de overeenkomst kunt stappen. Heeft u de financiële middelen niet voor meerdere maanden dan zult een afkoopsom voor het contract moeten betalen. Voorafgaand moet de huurder aangeven hoeveel kilometers ongeveer gaat rijden over de periode van een jaar. Gaat u over deze hoeveelheid heen dan komen er extra kosten bovenop de huurkosten. De kosten worden dan doorgerekend per kilometer. Deze kunnen erg hoog zijn. Een ander punt waar rekening mee gehouden dient te worden is dat u de auto niet kan uitlenen aan mensen. Een uitzondering hiervoor zijn vaak de mensen in het eigen huishouden. Het voertuig staat namelijk niet op uw naam en is dus niet van u. Het gebruik van het voertuig is hetgeen waarvoor u betaalt.

Waarom zou ik wel moeten kiezen voor een huurauto?

Een van de redenen om een ​​auto te huren is dat u elke maand geld aan de auto moet uitgeven. Het grootste verschil is de kosten van een auto verspreid zijn over een bepaalde periode. Bij deze kosten zijn: de reparatiekosten, de verzekeringspremies, wegenbelasting en onderhoudskosten inbegrepen. U betaalt wel voor de brandstof. Overigens is het vanzelfsprekend dat een eventuele verkeersboete voor de bestuurder is.

Een tweede reden voor de huurauto is dat je een nieuwe auto rijdt voor een lagere prijs. Je heeft dus niet al je spaargeld uit de te geven aan een nieuwe auto. Daarbij is het zo dat er geen aanbetaling nodig is en dat na afloop van de overeenkomst niet vast zit aan de inruil van het voertuig.

Zoek je nu een leuke privé lease auto kijk dan op auto huren Geleen.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-geleen/