Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt een car tracker?

Het gebruik van een car tracker kent vele voordelen. Zo is de auto waar de car tracker in zit altijd te traceren als u wilt weten waar de auto is of wanneer de auto wordt gestolen. Maar wat is een car tracker precies? En waarom is het van belang dat er een car tracker geïnstalleerd wordt in de auto? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

 

Wat is een car tracker?

Een car tracker is een GPS tracker die in de auto wordt gemonteerd en vervolgens de locaties van de auto meet via GPS. De GPS tracker auto wordt aangesloten op de voeding van de auto en op het contact. Naast dat er posities via GPS getoond worden, zijn sabotage- en diefstalmeldingen andere voordelen van de car tracker. Wanneer de auto mogelijk wordt gestolen, wordt er een diefstalmelding gestuurd en bij loskoppelen van de GPS tracker een sabotagemelding. Stel daarnaast een veiligheidszone in en ontvang meldingen wanneer de auto de ingestelde veiligheidszone verlaat.

Waarom een GPS tracker auto?

Een GPS tracker in de auto helpt om de auto bij diefstal terug te vinden. Uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit blijkt dat jaarlijks ongeveer 8.000 auto’s worden gestolen, omgerekend zo’n 23 auto’s per dag. Daarvan wordt 40 procent teruggevonden, mede dankzij het gebruik van een GPS tracker in de auto. De GPS tracker in de auto blijft locaties sturen, ook bij stilstand en zonder dat het contact aan staat.

 

Car tracker voor beveiliging

Een car tracker voor de beveiliging van een auto is daarom zo gek nog niet. De meest gestolen auto’s zijn de Volkswagen Polo en Golf, gevolgd door de Audi A1, Toyota Aygo en Fiat 500. De meeste auto’s die gestolen worden zijn 2 jaar oud. Naast het installeren van een car tracker om de auto te volgen, is een alarmsysteem of pedaalslot een goede voorzorgsmaatregel.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/