Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat houd een depressie in?

Ieder mens is wel eens een dagje somber geweest in zijn leven. Hoogstens dan een weekje en dan knapt het wel op. Tevens als dit gevoel voor een lange tijd afspeelt in jouw leven, kan het zijn dat je een depressie hebt opgelopen. Een depressie is een vorm van abnormale lusloosheid, het niet meer kunnen genieten van leuke momenten en geen interesse in dingen hebben. Als je het dus hebt is het een groot probleem en moet je zeker hulp gaan zoeken.

 

Depressies komen vooral voor bij millenniums door het werk wat ze beoefenen. Deze kans speelt 1 op de 20 voor en vooral vrouwen hebben hier meer last van. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen deze depressie ervaren. Een depressie heeft geen bepaalde duur. Voor de ene kan het snel over zijn en de andere weer heel lang. Zo worden mensen met 2 jaar depressie als chronisch depressief genoemd.

 

Depressie heeft verschillende vormen. Denk hierbij aan de gewone depressie, winterdepressie, zwangerschap depressie en menopauze depressie. De symptomen van depressie zijn: minder plezier in het leven hebben, niet veel meer eten, last van slapeloosheid, je bent vermoeid en je denkt vaak aan zelfmoord na. Als jij deze symptomen bij jezelf herkent moet je zo snel mogelijk naar een goede psycholoog den haag of als het niet in jouw buur ligt een goede psycholoog amsterdam. Het is mogelijk dat depressies vanzelf over gaan. Dit gebeurt vaak bij een vroeg stadium van depressie. Hiervoor zijn psychologen dan ook niet nodig. Als je in een latere stadium bevind waar het erg in je systeem is geworsteld, is het wel aan te raden een psycholoog op te zoeken. Te lang deppressie zijn kan namelijk tot zelfmoord lijden. Herken jij deze symptomen bij jezelf of bij iemand anders. Aarzel dan niet en contacteer een psycholoog die je kunt helpen beter te worden.

https://piekerpoli.nl/