Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat zijn de voor- en nadelen van detachering?

 

Soms is het handig voor een bedrijf om personeel in te huren, omdat ze bijvoorbeeld bij een piek meer personeel nodig hebben om de juiste productiviteit te behalen. Dit wordt detacheren genoemd. Waarschijnlijk bent u al op de hoogte van deze term en wilt u weten wat de voor- en nadelen zijn van detachering. Om u wat meer informatie te geven staat hieronder alles wat u moet weten voordat u gaat detacheren.

Nadelen detachering

Laten we beginnen met de nadelen van detachering. Wanneer u iemand detacheert vanwege een tekort aan personeel, moet deze in de meeste gevallen ingewerkt worden. U zult denken: dat is toch niet anders dan bij een andere werknemer? Dat klopt. Maar omdat detacheren vaak voor korte tijd is, kan het zijn dat u veel meer tijd kwijt bent aan het inwerken dan dat u er echt wat aan heeft. Denk er daarom goed over na of detacheren in verhouding tot het inwerken wel de juiste keuze is. Daarnaast ontvangt een gedetacheerde werknemer vaak een hoger salaris dan uw andere werknemers. Wat ook een nadeel is van detachering, is de binding van een gedetacheerd werknemer. Het kan namelijk zo zijn dat een gedetacheerd werknemer zich minder bindt met het team, omdat deze in de meeste gevallen toch maar tijdelijk wordt ingezet. Dit laatste punt is ook een voordeel voor u.

Voordelen van detachering

Het tijdelijk inschakelen van een gedetacheerde werknemer kan ook een voordeel voor u zijn, omdat u niet vast zit aan de nieuwe werknemer. U kunt, wanneer u het beste uit komt, stoppen met de detachering. Een ander voordeel van detachering is dat de meeste gedetacheerde werknemers bekend zijn met de branche en al ervaren zijn. Door deze manier kunnen ze uw werknemers ook vaardigheden bij leren en nieuwe ideeën inbrengen.

Heeft u de voor- en nadelen van detachering af kunnen wegen en heeft u besloten om personeel te detacheren? Otto Work Force heeft het juiste personeel voor u klaar staan!

 

https://www.ottoworkforce.nl/