Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Werkloosheid in Nederland

Nederland is een welvarend land. Het behoort tot een van de eerste wereld landen en heeft een economie die sinds de crisis van 2008 steeds meer opbloeit. Mensen hebben het goed, en er worden grote huizen gebouwd om de behoeftes van deze mensen te voorzien. Er is helaas ook een andere kant. Er is nog steeds een deel in Nederland dat werk loos is, en in kleine appartementjes wonen. Deze mensen zijn voorzien van een uitkering, maar meestal is dat toch niet genoeg om mee rond te komen.

Niet alle mensen die niet werken wordt gezien als werklozen. Onder werkloosheid verstaan we mensen die boven de 16 jaar zijn, kunnen werken, en in de afgelopen vier weken actief naar werk hebben gezocht. Dit is om een beter beeld te krijgen, aangezien kinderen niet kunnen werken en sommige mensen ook niet in staat zijn om te werken, door bijvoorbeeld een fysieke of mentale aandoening.

Werkloosheid in Nederland is gelukkig maar een klein percentage. Met een werkloosheid van 3.5 procent is Nederland een land met één van de laagste cijfers, als het om werkloosheid gaat in Europa. Dit komt omdat de gemeente ook een grote bijdrgae levers. Vacatures gemeente Zuid-Holland staan overzichtelijk op de Randstad app bijvoorbeeld, en vacatures gemeenten Rotterdam en Amsterdam staan duidelijk op verschillende websites. Er is altijd wel werk dat voor de gemeente gedaan kan worden.

Dit komt ook door de vergrijzing. Steeds meer mensen gaan met pensioen in Nederland, waardoor er weer nieuwe plekken vrij komen om te werken. Zo blijft werk constant in beweging en is er bijna nooit zorgen over het vinden van een baan. De werkdruk wordt hier door wel hoger; omdat er zoveel ouderen zijn, moeten de werkenden harder werken om de demografische druk te verminderen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg werkenden om dit te compenseren.

 

 

 

 

 

 

 

http://professionalpartners.nl