Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe jouw app op de playstore komt

Je bent net afgestudeerd en kan je zelf nu officieel een app ontwikkelaar noemen; het is tijd om je eerste app te maken. De tijd die er in gaat om een app te maken is het allemaal waard als het daarna op de app stores staan. Of het nou een app over fitness is, over games, over strategieën of over financiën, apps die gebruikersvriendelijk zijn zijn altijd welkom in de app stores, maar toch lijkt het onmogelijk om je app daar te zien staan. Toch is dit gelukkig niet zo, de app waar je hard aan heb gewerkt kan binnenkort ook in de appstore staan.

Het eerste wat je nodig hebt is een ontwikkelingsaccount. Dit kan bij google, en is ook zo gebeurd. Bij Apple is dit iets moeilijker, omdat ze zeker willen weten dat je een echt persoon bent en ze vragen dan ook om een registratienummer, wat kan worden gezien als een kamer van koophandel nummer, maar dan over de hele wereld. Voor Android betaal je 25 euro voor dit account, en voor Ios  betaal je 99 euro per jaar. Als je voor iets goedkoops wilt, kun je je dus beter focussen op Android. Toch heeft de apple store meer gebruikers, dus er is een grotere kans op succes. Het ligt allemaal aan je eigen smaak en budget.

Nadat dit gebeurd is, moet je zorgen dat alles in orde komt voor de app. Dit betreft een icoontje, een goede beschrijving en screenshots van je app. Hierna moet je ook een soort digitale handtekening zetten op de app, wat allemaal wordt uitgelegd in je ontwikkelaars account. Na dat dit is gebeurd, is het mogelijk om je app te publiceren, maar je kan hem ook even testen via de speciale apps die google er voor heeft gemaakt. Als dit gebeurd is en je hebt eindelijk een app op de app store gezet, kan je jezelf officieel een applicatie ontwikkelaar noemen.

 

 

http://edit4u.nl