Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – Wat kan het doen voor mijn auto?

Motorchip-afstemming, soms genoemd motor opnieuw-modelleren of gewoon een engine re-tuning, is een goede manier om meer kracht van uw voertuig te krijgen. Chip Tuning is een heel eenvoudig en goedkoop proces dat de prestaties en de kilometers van zelfs de meest ouderwetse motoren drastisch kan verbeteren. Maar hoewel het vrij eenvoudig, zijn er enkele goede vragen die je moet vragen voordat je met een chip begint met het afstemmen van je voertuig.

  

Is Chip Tuning veilig voor mijn auto? – Een van de eerste vragen die u moet stellen, is of het veilig is om te doen wat u doet op uw auto. Motorchip-afstemming kan een behoorlijke hoeveelheid fysiek werk aan uw voertuig omvatten. U moet veel motoronderdelen verwijderen om eventuele wijzigingen aan te brengen, en u moet mogelijk een aantal reparaties doen als de dingen naar het zuiden gaan voor de winter. Dus u wilt dit overwegen voordat u begint met het opnieuw oplopen van de baan.

 

Is Chip Tuning Legal? 

Niemand betwist het feit dat het een geweldig idee is om wat chipafstemming op uw voertuig te doen. Als je een aantal mechanische vaardigheden hebt en je de tijd neemt om te leren hoe je dit goed moet doen, kun je de prestaties van je voertuig zeker verbeteren. Maar houd er rekening mee dat deze activiteit valt onder de classificatie van illegale auto-modificaties, en u zou in een serieuze juridische problemen kunnen eindigen als het te ver loopt zonder te worden gedaan volgens sommige voorschriften.

 

Zijn er verschillende systemen voor het doen van chip-tuning?

– Er zijn eigenlijk twee verschillende systemen voor dit type modificatie. De eerste methode maakt gebruik van een reeks kleine apparaten waarmee u de werking van de verschillende systemen kunt aanpassen met behulp van een potentiometer. De andere methode gebruikt een timingpoelie en stelt u in staat om de timing van de verschillende systemen afzonderlijk aan te passen.

 

Krijg ik een betere prestaties van mijn auto als ik het doe? – Als u veel chip-afstemming doet, krijgt u hoogstwaarschijnlijk een betere prestaties van uw voertuig. Het enige dat zeker is, is dat je motor niet zal werken zoals het meestal doet met alle extra pk die je hebt toegevoegd door de verschillende componenten van de motor aan te passen. U kunt misschien niet profiteren van alle potentiële verbeteringen als u niet weet wat u doet, dus zorg ervoor dat u begrijpt wat betrokken is en dat u altijd een gekwalificeerd persoon hebt om dit werk voor u te doen.

 

Zal ik mijn brandstofverbruik vergroten? – Ja, door het uitlaatsysteem aan te passen, kunt u de hoeveelheid brandstof uw voertuig aanzienlijk verhogen tijdens het draaien. Dit komt omdat de uitlaat een zeer groot effect heeft op de hoeveelheid ruis, vibratie, warmte en extra warmte die wordt geproduceerd terwijl de auto wordt uitgevoerd. Dit kan een groot verschil maken in uw brandstofverbruik, maar u zult ook een verbetering zien in de manier waarop de motor klinkt en werkt.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance