Hart van Frankrijk
Image default
Auto's en Motoren

Wat is zo goed over chip-tuning?

Chip Tuning is een methode waarin de computerbesturingseenheid is gewijzigd, zodat de motor met de motor in verschillende omstandigheden anders functioneert. De prijs hiervoor varieert afhankelijk van hoe je het gedaan krijgt. Een motor-tunerchip is een essentieel onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Hiermee kunt u afstemmen op uw motor op een hoger niveau.

 

De meeste mensen denken dat chiptuning wordt gedaan met een brandstofinjector of een luchtinlaat. Dit is niet waar. U kunt ook enkele extra onderdelen zoals de brandstofpomp gebruiken, of zelfs een elektrische ventilator om een goede brandstofefficiëntie en meer kracht te bereiken.

 

Er zijn veel redenen waarom u misschien een nieuwe chiptuning wilt doen. Eén reden is om de pk van de auto te vergroten. Als je je auto lang hebt bestuurd en het begint met het tonen van enkele symptomen zoals worstelen in de acceleratie of om de macht te verliezen, kun je je voertuig op de weg op pad, misschien wil je de distributieriem vervangen door een nieuwe.

 

Een ander voordeel van het doen van chip-afstemming is dat het soms uw brandstofverbruik kan verminderen. Dit komt door het feit dat als de luchtinjectie is afgestemd, het brandstofverbruik soms ook kan worden verhoogd. Met een goed aangepast luchtinjectiesysteem wordt de hoeveelheid brandstof geregeld, zodat u nog steeds een hoog brandstofverbruik kunt krijgen, maar tegelijkertijd consumeert u niet te veel brandstof. Soms kan de hoeveelheid gas die wordt geconsumeerd door de auto zelfs zijn capaciteit overtreffen, vooral als de brandstof te warm wordt verbrand.

Dit wordt veroorzaakt door het feit dat de regelaar die de hoeveelheid gas die onder controle houdt, niet altijd correct werkt.

 

Een laatste voordeel van het doen van chip-afstemming is dat het u kan helpen bij het verkrijgen van een beter handlingvoertuig. Door kleine veranderingen in de hardwaredelen te maken, kunt u een pk-winst van enkele honderden procent bereiken. Hiermee gezegd, zou het niet verrassend zijn om auto’s te zien die bijna op voorraad zijn, maar met een veel snellere acceleratie.

 

In het algemeen kan worden gezegd dat chip-afstemming niet als riskant wordt beschouwd als andere mechanische modificatie, omdat er geen manier is om te bepalen of de verandering een specifiek probleem zal oplossen of het probleem erger zal maken. Dit is waarom je gemakkelijk kunt leren hoe je dit doet voor de lol en zonder na te denken over de consequenties. Er zijn ook veel verschillende manieren om dit te benaderen, van het kopen van software om uw eigen voertuigen af te stemmen. Het belangrijkste is dat je iets zult vinden dat voor jou werkt.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance

Gerelateerde artikelen

Drie redenen om dit jaar jouw auto verkopen

Een Audi A3 2e hands

Mooi interieur met de automatten van Ford