Hart van Frankrijk
Image default
Huishoudelijk

De kerstverlichting trends van dit jaar!

 Elke kerst pakt iedereen weer uit! Sommige Nederlanders houden ervan om binnen en buiten het huis helemaal te versieren en te verlichten, andere gaan liever voor een iets rustigere kerst. Iedereen mag tijdens de feestdagen helemaal los gaan met het versieren en verlichten van hun eigen huis en/of tuin!

LED-verlichting

Er is daarom ook genoeg keuze als het gaat om binnen – en buiten kerstverlichting. En tegenwoordig is bijna alle verlichting ook nog eens voorzien van LED-verlichting. Dit is een echte trend! Vele Nederlanders gaan voor duurzaamheid en een besparing van de kosten, dan is LED-verlichting ideaal! Het is duurzaam en je houdt meer geld in je portemonnee om het perfecte kerstdiner of het perfecte cadeau voor onder de kerstboom te kopen. Daarnaast is de levensduur van LED-verlichting langer dan bij normale verlichting. En zijn de lampen veiliger te gebruiken omdat ze minder warm worden, dit is brandveiliger dan normale verlichting.

LED-verlichting is ongeveer 70% zuiniger dan gewone lampjes, LED is dus een echte aanrader. Vaak is deze verlichting wel erg fel, het is dan ook mogelijk om je kerstboom te versieren met dimbare led’s, dan kun je zelf de sterkte van het licht bepalen.

Clusterverlichting: dé trend!

De traditionele kerstlampjes nemen de laatste jaren af in populariteit. Daarvoor in de plaats is clusterverlichting gekomen! Deze verlichting is niet één grote lamp, maar bevat een heel veel kleinere lampjes. Het geeft een heel mooi vol effect, waar je het ook gebruikt. Clusterverlichting is koppelbaar en bestendig tegen vocht, je kunt het daarom ook buiten ophangen. Vaak wordt clusterverlichting in de kerstboom gehangen, maar doordat het waterbestendig is kan de kerstboom ook buiten staan. Ook kan je de verlichting ophangen aan de gevel of de dakgoot.