Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Diefstal groot probleem voor ondernemend Nederland

De veiligheid in en rondom winkels en bedrijven zijn een groot probleem. Veel ondernemers zeggen last te hebben van diefstallen en inbraken. Dat bleek uit een onderzoek dat de Nationale Nederlanden uitvoerde onder de ondernemers in het MKB. Het resultaat was op zijn zachtst gezegd zorgwekkend te noemen.

In totaal werden er meer dan 1.300 bedrijven ondervraagd. Maar liefst 75% van deze bedrijven heeft aangegeven dat ze het afgelopen jaar te maken hebben gehad met één of meerdere delicten. Binnen de branche detailhandel ligt dit percentage zelfs op 94%.

Diefstal hoeft niet altijd door buitenstaanders gepleegd worden. Uit de cijfers bleek namelijk dat diefstal door eigen personeel het meest voorkomende delict is. Vier op de tien ondernemers zegt hiermee te maken te hebben. Bijna 30% ervaart diefstal onder eigen personeel als een opkomend probleem. Diefstal door eigen personeel is natuurlijk een gevoel onderwerp, maar daarom niet minder belangrijk. Het kan voor bedrijven namelijk een grote schadenpost worden, zeker als het vaak gebeurt. Vooral horeca ondernemers en ondernemers in de detailhandel zien diefstal onder eigen personeel als een groot en opkomend probleem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 80% van deze bedrijven inmiddels maatregelen heeft getroffen om diefstal onder eigen personeel tegen te gaan. De meeste doen dit met behulp van IP camera.

Met zo’n systeem kunt u van afstand zien wat er op kantoor of in de winkel gebeurt. Als u iets niet vertrouwt kunt u zo even inschakelen op één van de CCTV installatie om te kijken of alles goed gaat. Ook kunt u, wanneer u erachter bent gekomen dat er iets gestolen is, de beelden die de camera’s hebben gemaakt terugkijken. En er zo achter komen wie de dader is. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat dit leidt tot wantrouwen van het eigen personeel, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Gerelateerde artikelen

Online marketing specialist voor Internationale bedrijven in Frankrijk

Loopbaancheques, Loopbaanbegeleiding Vindazo! Willen, durven, doen!

De bouw van huizen