Hart van Frankrijk
Image default
Sport

Een chiropractor voor flexibiliteit

Een chiropractor is over het algemeen wel hetzelfde als een fysiotherapeut doordat ze allebei streven naar het verbeteren van je lichaam en pijntjes zo snel mogelijk te laten verdwijnen of je lichaam zo snel mogelijk te herstellen. Het grootse verschil tussen de twee is dat een chiropractor zich vaak bezig houd met klachten die met het wervelkolom te maken heeft en een fysiotherepeut houd zich vooral bezig met de spieren in het lichaam. Een chiropractor verricht ook wel ‘kraken’ zoals velen dit noemen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een stijve rug, nek of schouders kan het zijn dat er een knoop in de wervelkolom zit die ervoor zorgt dat het pijn doet wanneer je een beweging maakt. Ben je benieuwd voor welke klachten je terecht kunt bij een chiropractor? Lees dan dit artikel verder of neem een kijkje op de website van Yules Masseert.

Veel voorkomende klachten bij Chiropractie.

Rugpijn is 1 van de meest voorkomende klachten en de meeste klachten komen voor bij oudere mensen. Door middel van een sessie bij een chiropractor kun je hier sneller vanaf zijn.

Coccyalgie klachten zijn altijd vervelend. Dit zijn klachten die veroorzaakt worden wanneer je last hebt van je staartbeentje (Stuitje) Het gebeurt in de meeste gevallen door het vallen op je stuitje.

Nek en hoofdpijn komt in de meeste gevallen voor op de achterkant van het hoofd. Hiervoor kun je heel goed terecht bij een chiropractor.

Door het verliezen van veerkracht en flexibiliteit  bij ouderen kan je last krijgen van degeneratie van de tussenwervelschijf. 

Een Hernia kan verholpen worden door een chiropractor, uitstralende pijn komt veel voor bij deze aandoening. 

Myofasciale pijn is een chronische aandoening, wat dan niet helemaal verholpen kan worden, maar het kan de pijn zeker verlichten door middel van de hulp van een chiropractor.

Kijk voor alle soorten klachten waarmee je naar een chiropractor kan op de website!