Hart van Frankrijk
Image default
Sport

Een trimvest voor al uw duikavonturen

Als u van snorkelen of duiken houdt, of u wilt hier graag aan beginnen, dan heeft u onder andere een trimvest nodig. Naast dit trimvest heeft u natuurlijk ook nog andere duikapparatuur nodig, bijvoorbeeld een ademautomaat. Als u nog geen duikervaring heeft, dan is het misschien verstandig om deze apparatuur eerst te lenen. Of u kunt kiezen voor een goedkope variant. Naarmate u meer ervaring opdoet, kunt u kiezen voor professionelere duikapparatuur.

Met een trimvest voelt u zich als een vis in het water

Met een trimvest kunt u ervoor zorgen dat u blijft drijven, of dat u verder naar beneden zinkt. Dit kunt u zelf regelen door zuurstof vanuit de duikfles in of uit het vest te laten lopen. Doordat u zelf kunt bepalen op welke hoogte u duikt, zult u zich vrij voelen: u voelt zich als een vis in het water. Naast trimmen, kunt u een trimvest ook gebruiken voor het opbergen van uw duikaccessoires. Sommige duikvesten hebben ook speciale zakjes waar u lood in kunt doen, op die manier kunt u uzelf zo nodig zwaarder maken.

Een ademautomaat en ander soort duikapparatuur

U heeft, naast een trimvest, ook een ademautomaat nodig als u gaat duiken. Met een ademautomaat kunt u onder water gewoon ademhalen zoals u dit ook boven water doet. Een ademautomaat is door middel van een slang aan de duikfles verbonden en haalt de zuurstof dan ook uit deze duikfles. Naast een ademautomaat zijn er nog veel meer verschillende duikapparatuur en duikaccessoires beschikbaar: van duikpak tot aan een duikmes.

Nog op zoek naar (nieuwe) duikapparatuur

Voor duikersartikelen zoals ademautomaten, duikmessen, duikpakken en nog veel meer, kunt u terecht bij Herman Lieven. Bij deze gespecialiseerde duikwinkel van maar liefst 1000m2 vindt u alles wat u zoekt en waarschijnlijk nog veel meer. Als u door de bomen het bos niet meer ziet, of als u een vraagt heeft, kunt u zich tot een medewerker wenden.