Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een mantelzorgchalet voor betere zorg

Een mantelzorgchalet is een enorme uitkomst wanneer je (langdurige) zorg aan iemand uit je naaste omgeving wilt bieden. Voor ons was het naast pure noodzaak ook iets vanzelfsprekends geworden. We hadden simpelweg geen andere keus. Mijn oma was slecht ter been, maar voelde zich nog niet geschikt voor een verzorgingstehuis. Ze wilde het liefst zo lang mogelijk in haar eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Tja, wat doe je dan? Je probeert zo goed en zo kwaad als het gaat te zorgen en te verzorgen. Maar met mijn eigen gezin en parttimebaan, zorgde dat ook voor veel stress bij mij. Omdat ik niemand wil teleurstellen, maar daardoor wel mezelf te vaak volledig wegcijfer.

Een mantelzorgchalet was de oplossing

We kwamen op het idee om een mantelzorgchalet in onze achtertuin te laten bouwen. Op die manier kon ik een actieve en structurele bijdrage bieden aan mijn oma. Op lekkere zonnige maar niet al te warme dagen een rondje om de vijver lopen met oma. Ook al was ze slecht ter been, met een rollator en met de veiligheid van mijn aanwezigheid durfde ze toch weer even te genieten van het buiten zijn. Mijn oma hield nog heel erg van lekker eten, maar ook van zelf koken. Ik haalde de boodschappen voor haar die ze op een briefje schreef en zij ging dan lekker aan de slag terwijl ik haar mantelzorgchalet poetste. Ze vond het geweldig. Ze was zo blij dat het mantelzorgchalet haar haar leven weer wat mooier kleurde. Ze wilde in eerste instantie helemaal niet weg uit haar vertrouwde omgeving, maar toen we haar samen met de professionals van Mantelzorg Wernsen lieten zien hoe haar nieuwe leven in onze achtertuin zou kunnen worden, was ze helemaal verkocht!

Een mantelzorgchalet van Mantelzorg Wernsen

Tijdens onze zoektocht naar geschikte mantelzorgchalet kregen we via via te horen een afspraak te moeten maken met Mantelzorg Wernsen. Een betrouwbaar en professioneel bedrijf, dat werkelijk alles wat ze je maar uit handen kúnnen nemen ook daadwerkelijk uit handen nemen. Ze zijn betrokken, deskundig en uitermate adviserend. Niet alleen tijdens ons kennismakingsgesprek maar gedurende het hele traject hebben we altijd op hen kunnen rekenen. We konden altijd met al onze vragen en opmerkingen terecht. Wat geresulteerd heeft in een heerlijk mantelzorgchalet voor mijn oma. Ze heeft er nog lange tijd met veel plezier mogen wonen.