Hart van Frankrijk
Image default
Verbouwen

Gouden tips voor een tegelzetter

Voor iedere bouwprofessional is het tegelzetten een flinke klus. Op basis van onze eigen ervaring hebben wij echter handige tips gezocht, om ervoor te zorgen dat je een mooier én sneller eindresultaat krijgt. Lees daarom gauw verder voor de (volgens ons) twee beste tips op het gebied van tegels snijden, zagen, boren én voegen.

Leg een strip over glasmozaïek tegels

Tegels snijden en/of breken is doorgaans al een vak apart, maar het breken van glasmozaïek legt daar nog een schepje bovenop. Een professionele tegelsnijder met een mobiel breekmechanisme is hiervoor natuurlijk essentieel. Maar om het breken wat eenvoudiger te maken, is het mogelijk om een flexibele en transparante kunststof strip over het mozaïekvel te plaatsen. Mocht je die niet voorhanden hebben, dan is het ook mogelijk om met een stukje karton te werken. Door middel van een dergelijke strip wordt de breekkracht mooier verdeeld en zullen de tegeltjes precies over de breeklijn breken.

Olie de as van je snijwiel

Voordat je de tegelsnijder gaat gebruiken, moet je altijd controleren of het snijwiel nog soepel loopt. Wanneer dit niet het geval is en een piepend geluid maakt, verliest het apparaat snijkracht. Mocht dit het geval zijn, breng dan een beetje dunne vloeibare olie aan op de as van het snijwiel. Neem als je dan toch bezig bent gelijk de geleidestangen mee. Let hierbij op je niet met een spuitbus rechtstreeks op de tegelsnijder sprayt. Wanneer deze namelijk vet wordt, hoopt het vuil zich juist op. Deze tip geldt enkel voor alle niet-gekogellagerde snijwielen en tegelsnijders. Gekogellagerde snijwielen hebben namelijk geen enkele smering nodig.

https://www.topmozaiek24.nl/product-categorie/mozaiek-tegels/mozaiek-tegels-glas/