Opties voor het afwerken van raamhellingen.

Installatie van ramen impliceert het afwerken van interne en externe raamhellingen. Het demonteren van oude ramen leidt tot gedeeltelijke vernietiging van de muren en de montagenaad die uit het schuim wordt verkregen, ziet er onaantrekkelijk uit.

De reden voor het afwerken van de hellingen, vooral externe, ligt niet alleen in de wens om de raamstructuur een zekere esthetische volledigheid te geven, maar ook in het bieden van extra bescherming van het schuim tegen water en de zon.

Het polyurethaanschuim heeft goede thermische isolatieparameters, maar als het nat wordt van regen of condensatie, stort het snel in. Bij een toename van het vochtgehalte van het schuimmateriaal met slechts 5%, wordt de thermische isolatiewaarde gehalveerd.

Het is niet nodig om de afwerking van externe hellingen “voor later” uit te stellen, dit gaat gepaard met een verslechtering van de dichtheid van het raam met de daaropvolgende vernietiging van de montagenaad.

Pleisteren van raamhellingen met daaropvolgende schilderingen
Een van de eenvoudigste opties voor het afwerken van zowel externe als interne hellingen is muurbepleistering. Voor buitenwerk worden in de winkel gekochte cementmengsels gebruikt, maar op gips gebaseerde composities kunnen in de kamer worden gebruikt.

De voordelen van de methode:

Lage afwerkingskosten, beschikbaarheid van gereedschappen;
De mogelijkheid om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren;
Sterkte en brandwerendheid.
Nadelen:

Hellingafwerkingstechniek is geschikt voor relatief vlakke wanden. De maximaal toelaatbare morteldikte mag niet meer dan twee cm bedragen;
De buitenste afwerking van hellingen kan barsten (het is een kwestie van tijd) en het is moeilijker om gekleurd pleisterwerk van vuil te schrobben dan tegels, plastic of aluminium.
Stadia van het pleisteren van raamhellingen
Het is beter om de ramen af ​​te sluiten met een film (met plakband) om niets te krassen of vlekken te maken.

Het oppervlak voor de hellingen moet zorgvuldig worden voorbereid. Oud gips en kalk moeten worden verwijderd.

Om de hechting van het mengsel aan de muur te verbeteren, kunnen er inkepingen op worden gemaakt met een hard en scherp voorwerp. Verwijder vervolgens stof van de muur en primer deze om afstoten te voorkomen.

Kunststof of metalen hoeken met gaten worden met een gipsmengsel aan de hoeken van de muren bevestigd.

Stukadoors hellingen
Op de zijhellingen wordt de eerste cementlaag met een spatel aangebracht. Gebruik een speciale gehoekte spatel om een ​​gelijkmatige hoek tussen aangrenzende hellingen (bovenkant en zijkant) te krijgen. Putty kan worden gebruikt als aflak, de laatste fase is schilderen.

Hellingen van gipsplaten
Gipsplaat is meer geschikt voor het afwerken van binnenhellingen. In zijn pure vorm wordt het gebruik als bekledingsmateriaal vanaf de straatzijde niet aanbevolen vanwege de kwetsbaarheid voor vocht. Bouwers adviseren om vochtbestendige gipsplaat te kiezen om de vernietiging van hellingen door condensatie in het eerste jaar te voorkomen.

De voor de hand liggende voordelen van deze afwerkingsmethode zijn: de mogelijkheid om elk oppervlak snel waterpas te maken, niet veel materiaalgewicht.

Wat betreft de nadelen: geen hoge sterkte van het materiaal, evenals de kans dat na verloop van tijd vlekken op het oppervlak verschijnen.

Als de wanden relatief vlak zijn, kunnen gipsplaatplaten worden “beplant” met lijm, stopverf of schuim, maar het is beter om op een andere manier te installeren, namelijk met L-vormige hoeken, die aan het raamkozijn worden bevestigd.

Gipsplaten hellingen
De ruimte tussen de gipsplaat (gipsplaat) en het talud is opgevuld met isolatie. Een rand van de plaat wordt in de groef van de hoek geleid en de andere wordt met lijm rechtstreeks aan de muur bevestigd. Als alles klaar is, wordt er plamuur op de gipsplaat aangebracht, bij voorkeur in meerdere lagen, zodat deze kan drogen. Aan het einde worden de hellingen geverfd met acrylverf.

Hellingen verfraaien met PVC-panelen
Plastic hellingen kunnen in een dag worden gemaakt. U hoeft niet te wachten tot het gips en de verf droog zijn.

Naast de hoge werksnelheid heeft het afwerken van raamhellingen met PVC-panelen de volgende voordelen:

Esthetisch uiterlijk;
Duurzaamheid en hygiëne, onderhoudsgemak;
Indien de kozijnen van kunststof zijn, dan zal bij temperatuurverschillen de uitzetting van de materialen gelijkmatig plaatsvinden, dit verkleint de kans op beschadiging van PVC panelen.
Kunststofpanelen die worden gebruikt voor het afwerken van raamhellingen zijn eenvoudig en gelaagd, zoals sandwichpanelen. Het eerste type product zijn twee platen, onderling verbonden door scheidingswanden.

Sandwichpanelen zijn een verbeterde versie van panelen, waarin isolatie (geëxtrudeerd of geëxpandeerd polystyreen) tussen kunststofplaten wordt geplaatst, waardoor de warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen van producten toenemen en ze extra stevigheid geven.

Het gebruik van “warme” panelen bij het afwerken van buitenhellingen wordt afgeraden omdat deze kunnen delamineren.

Hellingen verfraaien met decoratieve steen
Deze afwerking is geweldig voor het decoreren van externe raamhellingen. Decoratieve steen is niet bang voor water, zonlicht, fysieke activiteit.

Het verschil tussen een decoratieve steen en een gewone steen is dat deze is gemaakt van gips en cement, waardoor hij lichter blijkt te zijn dan zijn natuurlijke tegenhanger. Feit is dat niet elke helling dat kanbestand tegen het gewicht van natuursteen.

Hellingen verfraaien met decoratieve steen
De voordelen van decoratieve steen, naast zijn sterkte-eigenschappen en weerstand tegen weersomstandigheden, omvatten een grote verscheidenheid aan texturen en kleurschakeringen, een chique uitstraling.

De decoratieve steen is bevestigd aan een lijmoplossing die strikt volgens de instructies is bereid. Gebruik een kam of een eenvoudige spatel om lijm op de muur aan te brengen. De gelijkmatigheid van het oppervlak wordt bepaald door het niveau, gebruik indien nodig een rubberen hamer. Als het leggen zorgt voor de aanwezigheid van naden, worden speciale kruisen tussen de stenen tegels geplaatst en worden deze pas verwijderd nadat de lijm is opgedroogd.

Naast de bovenstaande methoden voor het afwerken van raamhellingen, zijn er andere opties, gebruik bijvoorbeeld in plaats van decoratieve steen keramische tegels. Iemand plakt gewoon behang op gipsplaat of bevestigt houten panelen. In veel opzichten hangt alles niet zozeer af van het budget, maar vooral van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van het appartement. Een voorlopige berekening van kunststof ramen met PVC-afschotafwerking kan worden gedaan met behulp van de online calculator voor het berekenen van de prijs van ramen met een turnkey-installatie.

Ramen vervangen prijs

Moderne Ramen En Deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/