Hart van Frankrijk
Image default
Woning en Tuin

De functie van betonpoeren

Het maakt niet uit of je van plan bent om een veranda te bouwen, een carport te installeren of een schutting te maken: een goede fundering is essentieel en betonpoeren kunnen jou helpen om deze goede fundering eenvoudig te realiseren.

Om te zorgen dat betonpoeren bruikbaar zijn voor de meest uiteenlopende bouwconstructies, zijn er verschillende afmetingen en uitvoeringen van betonpoeren te vinden op de markt.

De betonpoeren zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende formaten, maar ook in verschillende tinten. Daarnaast zijn er betonpoeren te vinden met verschillende functies die zijn afgestemd op verschillende projecten. Betonpoeren zijn verkrijgbaar als een paaldrager, een funderingstegel of een stelplaat.

Decoratieve betonnen poeren

De betonpoer als paaldrager kent eveneens een decoratieve functie. Doordat er een gedeelte betonpoer zichtbaar is vanaf de grond, oogt dit samen met de houtenpaal zeer fraai en modern. Schuttingen met beton vormen op dit moment zelfs de grootste schuttingtrend in Nederland. Niet zo verwonderlijk; de schutting krijgt een mooie moderne look dankzij de betonnen dragers én de stevigheid van de schutting krijgt een boost. 

 

Het plaatsen van betonpoeren

De populariteit van de betonpoer is deels te danken aan het grote gebruiksgemak. Er zijn namelijk maar een paar stappen nodig om de betonpoer te plaatsen. Allereerst zal je moeten zorgen dat je een gat uitgraaft op de plek waar de betonpoer moet komen. Dit gat moet uiteraard groot genoeg zijn en moet niet te diep zijn, zodat er altijd een stuk beton boven de grond uitkomt.

Zodra het gat gegraven is kan je de betonpoer plaatsen. De ruimte rondom de poer wordt opgevuld met een mengsel van speedmix beton en water. Zodra de speedmix goed uitgehard is, is de betonpoer stevig genoeg om te functioneren als fundering.

https://www.betonpoer.com/