Hart van Frankrijk
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen hooikoorts aan het begin van de lente

De lente is begonnen. De bloemen en bomen staan in bloei, overal vliegen vlindertjes en de zon schijnt. De beste tijd van het jaar zouden veel mensen zeggen. Maar niet als je last hebt van hooikoorts, dan is er geen ergere tijd dan hooikoorts seizoen. De hele dag met dikke rode ogen die tranen, heel veel niezen, vreselijk. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen?

 

Wat te doen tegen hooikoorts?

Misschien zul je wel weten dat je gewoon hooikoorts tabletten kunt slikken om van de klachten af te komen. Maar wat te doen tegen hooikoorts als je niets bij je hebt en de winkels dicht zijn. Dan moet je het doen met producten die je toevallig nog in huis hebt liggen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het wel zo fijn als je meteen tabletten kunt pakken, maar je zou het ook kunnen proberen te voorkomen. Nu vraag je je af wat te doen tegen hooikoorts om het te voorkomen? Vrij simpel. Hang bijvoorbeeld de was niet buiten op, wat er dan gebeurd is dat pollen in de was kunnen blijven hangen. Zo neem je de pollen mee naar binnen en is er geen ontkomen meer aan. Ook is het verstandig om voor het slapen te douche. Zo kun je alle pollen uit je haren wassen die er door de dag heen in zijn blijven plakken.

 

https://buteyko-limburg.nl/