Hart van Frankrijk
Image default
Gezondheid

Buteyko ademhalings therapie voor meerdere doeleinden

De professionele Buteyko methode is een ademhalingsmethode en therapie ontdekt door de Russische dokter Buteyko, die veel onderzoek heeft gedaan op het gebied van ademhalen bij gezonde en ongezonde mensen. En heeft aan de hand daarvan een theorie bedacht die al jaren gebruikt wordt door artsen en doktoren. Door deze therapie kun je hyperventilatie problemen kunnen worden weggenomen bij mensen, ook voor mensen die het al jaren hebben. Doordat de aangetaste gassen in het bloed weer worden gecorrigeerd door de ademhalingstechniek. Hierdoor kunnen we de hyperventilatie volledig bij u wegnemen door u ademhaling te veranderen, en zo kan het proces waardoor hyperventilatie ontstaat niet weer gebeuren. 

Waar is Buteyko nog meer goed voor

Buteyko is dus de beste therapie bij hyperventilatie maar is erg goed voor veel andere dingen. Ze doen mensen met astma problemen de buteyko therapie, en ondervinden veel minder klachten en hebben veel minder vaak last van aanvallen. Ook bij mensen met COPD en mensen met een hartaandoening kan de Buteyko methode helpen. Ook als je last hebt van paniekaanvallen en vaak duizelig bent, kan je door deze ademhalingstechniek tot rust komen en aanvallen voorkomen. Een goede ademhaling is nou eenmaal best belangrijk helemaal bij mensen die medische problemen hebben.  

Adviezen voor een nog beter effect 

Buteyko is een goede methode maar een goede levensstijl is dat ook, ook want daar ontstaan vaak ademhalingsproblemen vanwege de slechte conditie. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen, niet alleen voor de conditie maar ook voor de bloedvaten. En voldoende slaap is ook belangrijk en een gezond eetpatroon. En probeer te stoppen met slechte gewoontes zoals roken en drinken, helemaal bij ademhalingsproblemen is roken echt af te raden. En zijn er genoeg dingen op de markt om u van het roken af te helpen, en zijn er ook therapieën waarbij je trek in een sigaret moet afnemen.