Hart van Frankrijk
Image default
Gezondheid

Cosmetische effecten van collageen

Collageen is zeer gunstig gebleken voor mensen. Als je lichaam niet genoeg collageen aanmaakt, kun je het uit externe bronnen halen, zoals pillen die je kunt kopen bij Viteminnest.nl of andere online winkels. Collageen heeft een breed scala aan effecten waardoor het therapeutisch veelzijdig is en perfect voor een aantal medische toepassingen. U kunt bijvoorbeeld rimpelvermindering krijgen en huidherstellende behandelingen met collageen.

Rimpels laten wegwerken

Met de leeftijd neemt de productie van collagenen af. De structurele stevigheid van de huid gaat achteruit. Het kraakbeen in de gewrichten verslechtert en er ontstaan ​​rimpels. U kunt rimpels in uw huid verminderen met collageeninjecties. Cosmetisch kunnen plooien en rimpels in het gezicht worden verwijderd met op collageen gebaseerde fillers. In de dermis, of de bovenste laag van de huid, helpt collageen bij de vorming van een vezelig netwerk van cellen, bekend als fibroblasten, waarop nieuwe cellen kunnen ontstaan. Bovendien helpt het om dode huidcellen te vervangen en te regenereren. Als een litteken geen scherpe rand heeft, kan het ook worden verkleind met behulp van collageen. Deze collageen vullers worden geproduceerd door zowel mensen als koeien. Alvorens koe collageen te gebruiken, moeten huidtesten worden uitgevoerd om verergering van allergieën te voorkomen. Het vermogen van collageen om relatief kleine gebieden te vullen, is de reden waarom het eiwit op grote schaal voor dit doel wordt gebruikt. Om grote gaten te vullen, worden vaak vet, siliconen of implantaten gebruikt.

Herstel van beschadigde huid

Door verse huidcellen naar het gebied van de wond te lokken, kan collageen wonden helpen genezen. Het bevordert de genezing en vormt een basis voor de groei van nieuw weefsel. Collageen kan helpen bij de genezing van tweedegraads brandwonden, een hardnekkige wond die niet reageert op andere therapieën. Het kan ook helpen bij het genezen van wonden die fysiologische vloeistoffen afscheiden, zoals urine of zweet, necrotische of rottende wonden, wonden van gedeeltelijke en volledige dikte en wonden die huidtransplantaten of donaties hebben gekregen. Collageen dressing wordt niet aanbevolen voor derdegraads brandwonden, laesies bedekt met droge korst, of personen die allergisch kunnen zijn voor producten gemaakt van koeien. Voordat u de behandeling krijgt, moet u eerst overleggen met de professionals om verdere problemen in de toekomst te voorkomen.