Met de auto op pad is voor de één een ‘moetje’om de bestemming te bereiken, voor de andere kan is de autorit al een groot plezier. Hoor jij tot deze laatste groep? Dan heb je vast al wel eens een roadtrip gemaakt of wil er een gaan maken. Roadtrippen kan overal. Of je nu in Nederland van Groningen naar Zuid-Limburg rijdt, een route door Duitsland maakt ergens in Europa een rondje maakt langs verschillende steden: er zijn bestemmingen genoeg waar je met de auto heen gaat. Zo ook bijvoorbeeld Frankrijk.

Een roadtrip maken in Frankrijk

Met de auto naar Frankrijk doen al vele mensen, denk maar aan de bekende zwarte zaterdagen in juli en augustus. Dan vertrek ongeveer half Nederland naar Frankrijk voor een autovakantie. Wil je daar van wegblijven, kies dan voor het maken van een roadtrip. Je hebt veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een kustroute te rijden. Je begint dan in Normandië en rijdt door tot bijvoorbeeld Bretagne. In Normandië kun je de D-Day stranden bezoeken en zijn er diverse musea over tweede wereldoorlog. Ook heb je de beroemde Etrat kliffen. In Bretagne vind je veel verschillende kustplaatsjes waar je heerlijke verse vis kunt eten.

Ga je liever naar het binnenland? Denk dan eens aan de champagnestreek. Je kunt verschillende wijnboerderijen bezoeken en tussendoor wandelen door de wijngaarden. Ook het midden van Frankrijk is geschikt voor een roadtrip. Zo kun je diverse kastelen bezoeken en je route plannen langs de Loire.

Kies een prettige auto

Natuurlijk is het de reis al super leuk en je beleeft ontzettend veel tijdens zo een roadtrip . Je kunt zelf kiezen waar je stopt voor een lunch of overnachting. Heb jij al een prettige auto, dan heb je geluk. Maar het is nog leuker om een roadtrip tre maken in een speciale auto. Denk bijvoorbeeld aan een VW busje of een CadillAC. Of wat dacht je van een Cabrio? Heerlijk zonder dak onder de Franse zon rijden.