Hart van Frankrijk
Image default
Kinderen

Tafelzeil en kinderen: praktisch én leuk

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen. Dat betekent niet alleen gezonde voeding en genoeg beweging, maar ook een veilige en hygiënische omgeving. Vooral tijdens maaltijden kan dit lastig zijn: kleine kinderen knoeien vaak met eten en drinken, waardoor tafels snel vies worden. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: tafelzeil.

 

tafelzeil japans

tafelzeil vogels Japan

Tafelzeil is een plastic doek dat over de tafel gelegd wordt om deze te beschermen tegen vuil en vlekken. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor er altijd wel iets te vinden is dat bij jouw interieur past. Maar niet alleen praktisch gezien heeft tafelzeil voordelen, het kan ook nog eens erg leuk zijn voor kinderen. Eén van de grootste voordelen van tafelzeil is dat het de kans op ongelukjes verkleint. Kleine kinderen kunnen tijdens het eten nogal wild bewegen, waardoor ze zichzelf kunnen bezeren aan scherpe randen of hoeken van de tafel. Met een laagje plastic eroverheen hoeft niemand zich daar zorgen over te maken. Daarnaast zorgt tafelzeil ervoor dat de tafel makkelijk schoon te maken is na het eten. Kruimels, sausvlekken en andere restjes veeg je zo weg met een doekje of sponsje. Bovendien blijven bacteriën en andere ziektekiemen minder makkelijk hangen op een gladde, plastic oppervlakte dan op bijvoorbeeld hout of stof.

 

Leuk voor kinderen

Maar tafelzeil kan ook heel leuk zijn voor kinderen. Er zijn talloze vrolijke patronen te vinden die speciaal ontworpen zijn voor de jongere generatie. Van Disney-figuren tot dierenprints en van stoere raceauto’s tot schattige bloemetjes: er is voor ieder wat wils. Door een tafelzeil te kiezen met een motief dat past bij de interesses van je kind, maak je het eten net iets gezelliger. Kinderen vinden het vaak heerlijk om naar plaatjes te kijken terwijl ze hun boterhammen smeren of hun groente proberen. En als ze dan toch knoeien, is het geen ramp: het zeil beschermt de tafel en jij hebt zo weer schoongemaakt. Een ander groot pluspunt van tafelzeil is dat het makkelijk op maat te maken is. Het materiaal is flexibel genoeg om over vrijwel elke tafel heen te passen, zonder dat er vouwen of bobbels ontstaan. Bovendien kun je het zeil gewoon met een schaar knippen in de gewenste vorm en afmeting. Zelfs als je een rond tafelzeil wilt, kun je deze zelf eenvoudig rond knippen of snijden. Dat betekent dat je ook gemakkelijk meerdere tafels kunt beschermen met één rol tafelzeil. Bijvoorbeeld als je een feestje geeft waarbij er veel gegeten wordt aan verschillende plekken in huis. Zo voorkom je dat er vlekken ontstaan op de meubels en hoef je niet bang te zijn dat het lastig schoon te maken is.