Hart van Frankrijk
Image default
Gezondheid

Volg een presentatietraining snel bij ons

Goed presenteren is een vak op zich, boeiend vertellen, een interessant verhaal en het publiek vasthouden, dat is niet makkelijk. Gelukkig kun je het leren. Met een presentatietraining leer je hoe je een boeiende en levendige presentatie kunt houden die een blijvend positieve indruk maakt op je publiek.

Voor wie is deze training bedoeld?

De presentatietraining is bedoeld voor mensen die overtuigend en boeiend willen leren presenteren, dat kan zowel voor privé als voor werk zijn. Het maakt niet uit of je al veel ervaring hebt in het geven van presentatie of dat je nog helemaal geen ervaring hebt. De presentatietraining wordt aangepast op de wensen en behoeftes van de deelnemers. In de presentatietraining leer je hoe je een presentatie moet voorbereiden en hoe je deze op een overtuigende manier kan brengen.

Inhoud van de training

Tijdens de presentatie training wordt aandacht besteed aan de voorbereiding van een presentatie, hierbij wordt gekeken naar het doel, doelgroep en setting waar in de presentatie wordt gegeven. Ook is er aandacht voor de structuur en opbouw van de presentatie en hoe het publiek kunt boeien tijdens een langere presentatie. Je krijgt ook tips en trucs om de presentatie levendig te houden. Ook wordt er gekeken naar de verschillende vormen van presentatiemogelijkheden. Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de boodschap die je wilt overbrengen. De ochtend staat centraal voor mogelijke vormen van presentatiemogelijkheden. Ook wordt er gekeken naar hoe je een boodschap helder en levendig kunt overbrengen. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het maken van een korte presentatie. Na de lunchpauze is het tijd voor het echte werk, het presenteren zelf. Dat wordt geoefend in drie minuten presentaties. Iedereen krijgt hierna feedback over je presentatie, de manier van overkomen en hoe je de boodschap hebt gebracht. Daarbij worden ook de sterkte en zwakke punten belicht. Hiermee ga je vervolgens aan de slag. Aan het einde van presentatietraining mag je nogmaals presenteren waarbij je het geleerde gelijk in de praktijk kan toepassen.