Hart van Frankrijk
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn Viking Runen?

Wat zijn Viking Runen?

De Vikingen waren een van de vroegste ontdekkingsreizigers in de geschiedenis – en ook de astrologie, ze hadden ook hun eigen horoscoop. Ze kunnen worden voorgesteld als nobele wilden van de zee, maar ze waardeerden meer kennis en wijsheid dan je je kon voorstellen. Ze gebruikten zelfs hun eigen lettertype – Runes.

Wat zijn Runen?

Runen worden beschouwd als onderdeel van bestaande oude alfabetten die in de eerste eeuwen na Christus werden gebruikt als communicatiemiddel. Historici geloven dat runen-alfabetten vóór het Romeinse Latijnse alfabet kwamen. De term Rune is afgeleid van het oude Europese woord ‘ru’ wat geheim betekent en het oude Germaanse woord ‘runa’ wat fluisteren betekent. De vele versies van runenalfabet kwamen uit Noorwegen, Denemarken en de Britse eilanden.

Geschiedenis van Runen

Volgens een Noorse legende waren runen de vrucht van Odins zoektocht naar wijsheid en begrip van leven en dood. De Noorse god vastte negen dagen en nachten. Hij hing ook zichzelf aan de boom van kennis genaamd ‘Yggdrasil’. Vanaf dat moment werden runen gebruikt door Scandinavische reizigers om hun reizen en veldslagen te vergemakkelijken. De kennis verspreid door de wereld en runen inscriptie kan worden gevonden op kunstwerken, munten, stenen en graven.

Runen waarzeggerij

Runen werden ook geassocieerd met mysterie en magie. Ze vertegenwoordigen energieën van intuïtie en verder inzicht omdat ze werden gebruikt voor waarzeggeringsdoeleinden. Degenen die hun macht begrijpen, gebruikten ze om levensvragen te beantwoorden. Net als bij I Ching en tarot worden rune-tegels in een spread of patroon geplaatst. Elk symbool wordt geïnterpreteerd afhankelijk van de plaatsing ervan of een tegel wordt omgekeerd. Elk type spread concentreert zich op een ander inzicht.

Runen-symbolen

De oudste vorm van runen-alfabetten wordt ouderling Futhark genoemd. Een rune-set bestaat uit 24 runen-symbolen die zijn onderverdeeld in drie groepen die ‘aettir’ worden genoemd. Moderne gebruikers voegen een 25e lege tegel toe om het onvermijdelijke weer te geven.

1. Fehu. Het symbool wordt geassocieerd met Freya, de Noorse godin van de vruchtbaarheid. De oude betekenis belooft overvloed, rijkdom en geluk. Fehu kan ook worden geïnterpreteerd als conceptie of loopbaanontwikkeling.

2. Uruz. De oude betekenis van Uruz is oeros – een uitgestorven wilde os. Het symbool geeft het gebruik van kracht en kracht aan in uw voordeel. Wanneer het symbool wordt omgekeerd, kan dit een slechte gezondheid en mentale vermoeidheid betekenen.

Thurizas. Geassocieerd met Thor, de god van de donder, wordt het runensymbool geïnterpreteerd als pech, waarschuwing en verleiding. Het kan ook wijzen op oneerlijkheid en dat iemand in uw omgeving een complot tegen u heeft.

4. Ansuz. Met een oude betekenis die van de boodschapper staat Ansuz bekend als Odin’s rune. Het duidt op grote kennis en kracht. De omgekeerde betekenis van het symbool – geassocieerd met Loki, god van onheil – betekent bedrog.

5. Raidho. De oude betekenis is die van de reis. Raidho wordt gezien als het symbool voor reizen, bonden en reünies. Het geeft vaak aan dat je een lang verloren geliefde of een oude vlam ontmoet. Wanneer omgekeerd, betekent het scheiding of breuken.

Runen lezen

Single Rune. Het is een techniek die wordt gebruikt om een ​​eenvoudige of specifieke vraag te beantwoorden. Single rune casting wordt vaak gebruikt voor dagelijkse begeleiding. Een persoon kan bijvoorbeeld vragen wat hij moet doen om zijn dag succesvol te maken.

De Norns. Ook wel bekend als de 3 runen casting, Norns verwijzen naar de godinnen van het verleden, het heden en de toekomst. De eerste run is meestal het overzicht, de tweede run is de actie of je opties en de derde is de output.

De cirkel. Om inzicht te krijgen in romantische energieën tussen twee mensen, gebruiken lezers de Cirkel-spread. De runen kunnen de houding van beide partners ten opzichte van de relatie en het doel van het samenzijn vertegenwoordigen.

Bron:
Zodiac Horoscoop