Als je aan mensen vraagt hoe veilig zij zich vandaag de dag voelen zal je heel veel verschillende antwoorden krijgen. Velen zullen aangeven dat zij zich veilig voelen op straat , maar online zich steeds minder veilig voelen. Logisch ook want je hoort ook niks anders meer in de media. De constante stroom aan gewelddadige misdrijven via internet en het misbruik van persoonsgegevens zorgt ervoor dat mensen banger worden voor dingen te delen op het internet. Toch is het allemaal lang niet zo erg als we denken.

Hoe zit het met je online veiligheid?

Veel mensen zijn er bang voor om online gehackt te worden en daardoor bankgegevens te verliezen, speciale foto’s of andere intieme persoonsgegevens. Hoewel dit zeker mogelijk is gebeurt het zelden dat zomaar een persoon gehackt wordt. Dat heeft vooral te maken met de tijd en moeite die erin gestoken moet worden. Indien iemand gehackt wordt en daardoor bankgegevens verliest etc, komt dit in 9/10 gevallen door een speciale software die de persoon geïnstalleerd heeft door op een link van een onbetrouwbaar e-mailtje te clicken. Heb jij niet veel vermogen, ben je niet bekend en heb je geen interessante informatie? Dan zal jij niet gehackt worden.

Ben je offline wel veilig of heb je een alarmsysteem nodig?

Over het algemeen is Nederland een zeer veilig land. Je bent goed beschermt, er is voldoende politie en het aantal misdaden valt mee. Grote misdaden zoals moorden of terroristische aanslagen komen nauwelijks voor. Kleine misdaden zoals inbraken, diefstal en kleine overvallen komen steeds meer voor. Daarom is het niet gek dat een groot deel van de Nederlanders zich steeds minder veilig voelt op dit gebied. In reactie hierop kiezen veel Nederlanders ervoor om een alarmsysteem aan te schaffen voor meer veiligheid. Zo kan een Jablotron Alarmsysteem zorgen voor een totale protectie van het pand of huis en direct melding maken bij een meldkamer.

https://comfocare.nl/oplossingen/slimme-beveiliging/jablotron