Doordat iedereen nu weer thuis moet werken staan we er weer alleen voor. Als je ergens tegen aanloopt dan kun je niet even aan die collega aan de overkant vragen of hij of zij je even kan helpen. Gekeken naar het thuiswerken zul je dan een collega een berichtje moeten sturen of moeten bellen. Misschien hebben ze bij jullie bedrijf wel zelfs een speciale contactpersoon voor thuiswerkproblemen. Dat is natuurlijk wel erg handig. Zo iemand zouden alle grote bedrijven moeten hebben. Iemand die gewoon overal de ‘brandjes’ blust

Henk de brandweerman

Je loopt ergens tegenaan en je belt meteen Henk van de thuiswerk servicedesk even. Zo gebeurd. Voordeel daarnaast is dat Henk ervaring heeft met de thuiswerkproblemen van anderen en dus misschien al de oplossing klaar heeft liggen. Mocht het zo zijn dat het voor Henk een nieuw probleem is dan is Henk juist de persoon die weet waar hij moet zoeken. Dit zorgt ervoor dat Henk dus een ware thuiswerk specialist wordt. Als Henk zijnde moet je dan natuurlijk wel tegen druk en zeurende mensen kunnen. Je vindt het natuurlijk ook als Henk zijnde fijn om andere mensen te helpen met problemen. Het geeft je dus eigenlijk wel een kick om mensen te helpen met hun problemen. Zo zorg je er dus voor dat iedereen weer met een smile op zijn of haar gezicht verder kan gaan met het werk.

Altijd weer die problemen met Excel

Mochten jullie nu geen Henk hebben bij jullie op het werk dan het verstandig zijn om zelf een cursus te volgen voor bepaalde softwarepakketten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Microsoft Office of andere veel voorkomende softwarepakketten. Een bekent struikelblok voor velen is Excel. Voor dit soort mensen is er excel cursus online. Met de excel cursus online zorg je ervoor dat jij niet meer diegene bent die altijd om hulp moet vragen om alleen al de simpelste formules in te voeren. Je kunt dan ook eens iets terug doen door andere te helpen. Dit is tevens ook mooi op je CV want daar kun je natuurlijk vermelden dat jij Excel-specialist bent. Daarnaast zullen je collega’s dat ook waarderen.

https://compu-academy.nl/cursus-excel-online/