Hart van Frankrijk
Image default
Bedrijven

De aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kan u helpen bij het vinden van een geschikte woning en onderhandelen over de koopprijs. Is het handig om tegenwoordig een aankoopmakelaar in te schakelen?

Zoeken

Aankoopmakelaars promoten vaak dat ze de perfecte woning voor jou kunnen gaan vinden. Bijvoorbeeld een huis (meestal Funda) dat niet officieel “in de handel gebracht” is. Soms gaat de aankoopmakelaar verder en benadert hij zelfs de huiseigenaar die het huis niet eens verkoopt.

Daarnaast kan de aankoopmakelaar nadenken over het type woning dat hij wil kopen en waar deze tegen een betaalbare prijs kan worden gekocht. In de buitenwijken denk je bijvoorbeeld niet aan jezelf.

Prijzen

Het onderhandelen is meestal de taak waarvoor een aankoop makelaar initieel wordt ingeschakeld. Doordat ze veel ervaring hebben met het kopen en verkopen van woningen, weten ze hier wel raad mee. De meerwaarde van de makelaar hangt uiteindelijk af van de koopsom. Na aftrek van de bemiddelingskosten moet de prijs lager zijn dan u zich kunt veroorloven. Anders kunt u het maar beter zelf doen.

Tegenwoordig worden huizen verkocht voor de vraagprijs of zelfs hierboven, hierdoor zitten huizenkopers in een moeilijke periode. Op sommige plaatsen is de vastgoedmarkt echter te krap om zonder makelaar in te kunnen grijpen.

Werkzaamheden

Waar en aankoopmakelaar nou allemaal precies voor moet zorgen, is nergens helemaal vastgesteld. Hierover moet u zelf een goede afspraak maken. U kunt de hulp van aankoop makelaardij Maastricht grofweg verdelen in een aantal elementen die hieronder worden besproken.

 

https://www.amh-makelaars.nl/