Heb je ooit een ontwerper geïnterviewd? Of heeft de kandidaat zo’n overweldigend portfolio dat er niets te vragen is?

UI / UX-ontwerper is de gebruikershandleiding om het doel op de site of in de applicatie te bereiken. De ontwerper dwingt de gebruiker om een ​​product of dienst op internet te kiezen. U vindt de site leuk, u gebruikt hem op uw gemak, waarom opent u geen andere pagina? UI / UX fungeert als voorwaardelijke verkoopmanager.

Bedrijven kijken naar de stijl van werken van de kandidaat, heeft de ontwerper empathie voor de gebruiker, kan hij de bedrijfswaarden delen en deze overbrengen op de doelgroep? Net als bij ontwikkelaars moet een UI / UX-ontwerper het vakgebied begrijpen, anders kan hij geen kwaliteitsoplossingen bieden.

UI / UX-ontwerpers zijn onderverdeeld in degenen die alleen met het web of alleen met mobiele applicaties werken, en generalisten, voor wie beide richtingen op de schouder liggen. Helaas begrijpen ontwerpers die veel ervaring hebben op het web en weinig ervaring met mobiel, het verschil tussen ontwerpen voor web- en mobiele clients, tussen ontwerpen voor iOS- en Android-applicaties.

Een UI / UX-ontwerper van mobiele apps moet bijvoorbeeld begrijpen hoe iOS 11 verschilt van 10 of 9, hoe hij nieuwe OS-mogelijkheden kan gebruiken bij het ontwerpen van klantervaring in mobiele apps en tablets. Ja, als we het over mobiel hebben, bedoelen we niet alleen telefoons, maar ook tablets.

Het is moeilijk om mooie en functionele mobiele applicaties en tablets te ontwerpen. Een grote hoeveelheid gegevens op een klein scherm plaatsen is geen gemakkelijke taak. Het begrijpelijk maken van gebruikersproblemen zijn praktisch onoplosbare taken. Er zijn echter kandidaten op de markt die slagen!

Het belangrijkste voor een kandidaat voor een startup is vuur in de ogen (omdat het salaris bij de eerste koppels waarschijnlijk lager zal zijn dan bij grote bedrijven), interesse in het project (omdat iedereen deelneemt aan de discussie over ideeën, elke mening is belangrijk, je hebt het nodig ).

Ontwerpers krijgen vaak de vraag hoe ze zijn omgegaan met moeilijke situaties bij projectactiviteiten, over relaties met een team en het opbouwen van een werkproces. Een interview met een ontwerper is eerder een kans om elkaar te leren kennen en te begrijpen of iemand het team komt versterken, want het niveau en de vaardigheden zijn duidelijk uit het portfolio. En niemand heeft me ooit naar hoger onderwijs gevraagd.

Waar moet je op letten bij het interviewen van een UI / UX-ontwerper?

  • Elke werkdag voor een ontwerper moet productief zijn – vraag de kandidaat bijvoorbeeld om over een van zijn werkdagen te praten, gisteren.
  • Voor elke ontwerper is discipline belangrijk, dus kijk tijdens het interview hoe de kandidaat communiceerde met de interne klant, welk werkalgoritme hij gewend was.
  • Zijn er situaties geweest waarin de art director of productmanager het niet eens is met het idee of de implementatie van de kandidaat? Wat heeft de kandidaat gedaan? Hoe gedroeg je je?
  • Wat is je favoriete bezigheid? Wat is inspirerend? Hier kunt u vragen om te praten over de service die de kandidaat als ideaal beschouwt – u zult meteen zien hoe de ogen van deze specifieke kandidaat kunnen branden!
  • Wat zijn je meest memorabele projecten? Waar is trots op?
  • Kan de kandidaat consequent uitleggen waarom het voorgestelde ontwerp beter of slechter is dan het andere?
  • Welke principes van het ontwerpen van mobiele applicaties kent hij? (voor functies in mobiel)

Nog een laatste aanbeveling: zelfs als je het portfolio van de kandidaat erg leuk vindt, wees dan niet lui om een ​​aanbeveling van zijn vorige collega’s te volgen. Zo zorg je ervoor dat de kandidaat in staat is om effectief te werken, niet alleen alleen, maar ook als team.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/