Hart van Frankrijk
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies jij een goede bikini

Hoe kies jij een goede bikini

Ga je bijna op vakantie, dan is het zaak om tijdig je al je zomerkleding te checken. Vooral wanneer je in het voor- of najaar de zon op gaat zoeken, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat een deel van je zomerkleding ergens verstopt ligt op zolder of achterin je kast. Gedurende deze periode is er misschien wel het nodige met je lichaam gebeurt en ben je wat aangekomen of zelfs flink wat afgevallen. Je doet er dan verstandig aan om al je kleding eens op een rustige avond of dag stuk voor stuk te passen. Zo weet je zeker dat je voor jezelf helder hebt wat je allemaal nog hebt en waar je iets nieuwe voor moet hebben. Een ander belangrijk punt, dat is je bikini. Een nieuwe bikini is vaak een flinke uitdaging, maar hoe kies je nu een goede bikini?

Passen

Hetzelfde als wat je doet bij normale kleding, doe je ook bij een bikini. Het maakt dus niet uit of je op zoek gaat naar een nieuwe zwarte sportlegging voor je sportoutfit, een nieuw paar schoenen voor onder je pantalon of een bikini voor je eerstvolgende vakantie. In alle gevallen is het zaak ze te passen. Doordat een bikini is gemaakt van een ander soort materiaal dan je normale bh’s, is het dus belangrijk dat je niet klakkeloos uitgaat van de maat die je ‘altijd’ hebt. Het kan namelijk zomaar zijn, dat de bikini van het ene merk net iets groter of zelfs kleiner uitvalt, dan bij het andere merk. Niet heel fijn dus, te bedenken dat je ze zonder te passen blind in je koffer wilde gooien.

Kleur

De kleur van je bikini is een belangrijk onderdeel van je zoektocht. Vooral wanneer je in het voor- of najaar op vakantie gaat, dan is de kans groot dat je nog geen ‘kleurtje’ hebt. Wanneer je dan kiest voor een felgekleurde bikini, dan zal dit je lichte huidskleur alleen maar accentueren. Door te kiezen voor een neutrale kleur, zal dit doorgaans een stuk minder zijn. Je kunt natuurlijk wel een felle bikini meenemen, voor als je na een paar dagen wel een heerlijk bruin kleurtje hebt. Waar je in tegenstelling tot een normale of compressie bh dus niet direct rekening hoeft te houden met de kleur, geldt dit voor een bikini dus wel.

Gebruik

Ben jij een echte waaghals en duik jij het liefst van de hoogste duikplank, dan is het verstandig te kiezen voor een bikini, die net als een sportbeha je borsten goed tegen je lichaam aandrukt. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat jij ergens halverwege de glijbaan één van je bikini onderdelen extra stevig moet vasthouden omdat ze er je anders vandoor gaan.