Hart van Frankrijk
Image default
Aanbiedingen

Badkamervloer keuzes van de badkamerspecialist in Gelderland

Heeft u al nagedacht wat voor vloer u wilt in de badkamer? Gaat u voor tegels of een gietvloer? Of misschien toch een PVC-vloer? Schuit Totaal Wonen, de badkamerspecialist in Gelderland, heeft ervaring en aanbod in diverse soorten badkamervloeren. Iedere keuze heeft een andere functionaliteit en uitstraling, kies hierom de badkamervloer die het beste bij u past.

Verschillende mogelijkheden badkamervloeren

De traditionele keuze badkamervloer en muurbekleding zijn tegels. Tegels zijn er in diverse soorten en maten en hebben een goede resistentie tegen water, zoals bijvoorbeeld beton-look tegels, hout-look tegels, natuurstenen tegels en mozaïek tegels. Daarnaast kun je met tegels een mooi contrast of uniforme uitstraling maken door zowel de wand als vloer te bekleden. Kiest u voor een inloopdouche met tegelvloer en douchegoot? Zorg dat u dan gebruikmaakt van kimband, dit is een extra laag waterresistentie die tussen de tegels en de ondergrond zit. Waar tegels waterresistent zijn, is voegsel dit niet. Kimband voorkomt lekkages. Een gietvloer is ook een optie in de badkamer, dit is beschikbaar in verschillende kleuren en hierom goed te matchen met uw muren. Kies bijvoorbeeld voor een gietvloer met stucwerk op de muren. Houd hier wel rekening mee dat stucwerk niet geschikt is voor de doucheruimte, dit is gemakkelijk op te lossen door dit deel wel te betegelen of gebruik te maken van wandpanelen. Wanneer u kiest voor een gietvloer, zorg dan dit een PU-gietvloer is. PU-gietvloeren hebben namelijk de hoogste waterresistentie. Let op met een gietvloer in de doucheruimte omdat deze niet van nature antislip is. Er zijn echter wel mogelijkheden om een antislip laag aan te brengen in de doucheruimte. Tot slot zijn PVC-vloeren een optie, deze hebben net als gietvloeren geen groeven waardoor ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Wanneer u PVC in de doucheruimte wilt, gebruik hier wederom kimband om lekkages te voorkomen. De badkamerspecialist van Gelderland heeft uitvoerige ervaring met tegel- en PVC vloeren.

Bekijk welke vloer bij u past

Er is een ruime keuze aan vloeren geschikt voor in de badkamer. Bezoek hierom de showroom van de badkamerspecialist in Gelderland. Hier kun je uitgebreid tegel en PVC stalen bekijken om zo jouw ideale vloer te kiezen. Daarnaast kunt u deskundig advies ontvang welke vloer het beste aansluit op uw wensen.