Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Ooglidcorrectie

Overgewaaid uit de Verenigde Staten, een ooglidcorrectie en vele andere soorten cosmetische en plastische ingrepen zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.  We leven in een maatschappij waar schoonheid rijkdom en success moet worden nagestreefd. Het is dan ook voor iedereen haalbaar en je laat ook zien aan iedereen hoe goed het met je gaat. Via Facebook of Instagram wil je iedereen laten zien hoe succesvol en gelukkig jij bent. Een onberispelijk uiterlijk hoort daar nu eenmaal bij.

Door middel van een ooglidcorrectie, een van de minst riskante ingrepen, zie je er al gauw 8 jaar jonger uit. In het hele spectrum van de cosmetische en plastische ingrepen is de ooglidcorrectie relatief goedkoop. Ook is het risico op schade na een dergelijke ingreep  bijzonder laag. Waar je bij andere ingrepen niet zelden een ongewenst en onomkeerbaar resultaat ziet, is dit bij een ooglidcorrectie zelden het geval. Ook is de hersteltijd relatief van korte duur over het algemeen.

Ooglidcorrectie noodzakelijk

Ook al wordt het ondergaan van een ooglidcorrectie tegenwoordig meer en meer geaccepteerd, het laten sleutelen aan je lichaam uit onvrede met jezelf wordt toch vaak gezien als bederfelijk. Een typisch westerse kwaal, waarin schoonheid en daarmee ook geluk gewoon te koop zouden zijn. Volgens sommigen is dit symptomatisch voor het verdriet dat werkelijk  schuilgaat onder de oppervlakte in de westerse kapitalistische samenleving. Het zou symbool staan voor het verval. Al is dit juist hetgeen we tegen willen gaan met een ooglidcorrectie. Echter is er in veel gevallen gewoon sprake van een puur noodzakelijke medische ingreep. Veel mensen hebben last van hangende oogleden, en deze kunnen het zicht blokkeren doordat ze voor de pupil gaan hangen. Het zijn dus niet alleen de borsten van een vrouw waar de zwaartekracht zijn genadeloze grip op krijgt na het verstrijken van de tijd.

 

De ziektekostenverzekering

Wanneer er sprake is van een noodzakelijk aantoonbare medische ingreep door middel van een ooglidcorrectie, dan kan het zomaar zijn dat de ziektekostenverzekering geheel of gedeeltelijk vergoedt. Het kan per verzekeraar verschillen in hoeverre er sprake kan zijn van een vergoeding. Daarom is het raadzaam om de nodige informatie in te winnen, en de polisvoorwaarden goed te bekijken voordat je besluit om over te gaan tot een ooglidcorrectie.