Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Tips om je koffie lekkerder te maken

Veel mensen starten de dag met een kop koffie. Men zal die koffie uit de Lavazza cups of de koffiecups voor nespresso waarschijnlijk prima te drinken vinden, maar wij weten zeker dat men hun kop koffie nóg lekkerder kan maken met de tips die we vandaag in dit artikel gaan bespreken. We bespreken drie tips en als je die precies volgt, dan kan het haast niet anders dat je kleine geluksmomentje in de ochtend een iets groter geluksmomentje wordt.

 

Goede koffiebonen

Als je je koffie-ervaring naar een hoger niveau wilt tillen, doe je dit niet met zomaar koffie. De meeste trefzekere manier om geweldige koffie thuis te zetten is om te beginnen met geweldige koffiebonen. Doe wat onderzoek om de beste branders in je omgeving te vinden en koop het bij een gerenommeerd bedrijf dat zijn producten op een ethische en transparante manier inkoopt.

 

Houd de lucht buiten

Koffie verslechtert erg snel als het wordt blootgesteld aan zuurstof. Zuurstof is namelijk de gezworen vijand van de geroosterde bonen. Oxidatie draagt aanzienlijk bij aan de afbraak van smaakstoffen en het kost voor lucht heel weinig moeite om koffie oud en vies te maken. Luchtdichte zakken koffie met ontgaskleppen werken vaak wel, maar er hoeft maar vier procent zuurstof in het pakket te zitten en dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je muffe koffie hebt en dit wil je natuurlijk niet

 

Hele bonen

Het is belangrijk om hele bonen te kopen in plaats van voorgemalen koffie. Het zelf malen van koffiebonen kost wat tijd in de ochtend, maar het is de moeite waard. Alle natuurlijke smaken van de koffie zitten vast in de oliën van de boon en zodra de koffie is gemalen, verdampen de oliën vrij snel. Je wilt die kostbare oliën in je mok hebben, niet in de atmosfeer van uw kast.