Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Content dankzij content marketing

Content marketing heeft als belangrijkste doel mensen (de doelgroep) te “ontwaken”, te boeien, te inspireren en “vast te houden”. Dus eigenlijk moet content marketing de doelgroep tevreden (is content) te houden. Content marketing is de, inhoudelijke, spil binnen internet marketing. Onder de noemer “content is King” kan er dus gesteld worden dat content marketing King marketing is. Het geeft in ieder geval aan dat content marketing zeer belangrijk is. Zonder, goede, duidelijke, leesbare en relevante, inhoud hebben websites in zicht van de zoekmachines, maar ook in zicht van de doelgroep, geen kans. Content marketing moet ervoor zorgen dat de doelgroep geïnteresseerd raakt, geïnspireerd raakt en geboeid is en blijft. Op deze manier proberen de zoekmachines websites te analyseren en te ranken.

Content marketing moet u content maken en houden

Content marketing vormt de basis, zoals hierboven te lezen, van een goede vindbaarheid en hoge ranking op het internet. Wat is dan eigenlijk de basis van content marketing?Voor u een goed artikel plaatst, voorzien van de passende afbeeldingen en/of video´s, gaat schrijven en met behulp van bijvoorbeeld artikel marketing gaat publiceren, moet er vooronderzoek gedaan worden. Er moet onderzocht worden wat de beste zoekwoorden c.q. zoekbegrippen zijn waarop uw doelgroep uw website gaat zoeken en vinden. Daarnaast moet er op basis van deze zoekwoorden / zoekbegrippen gekeken worden wat de concurrentie is en wat die daarmee doen. Wanneer dat 100% in beeld is gebracht, moeten er relevante en goed passende afbeeldingen en / of video´s gezocht of gemaakt worden van goede kwaliteit. Nadat dit ook gereed is, kan er aangevangen worden met het samenstellen van de gewenste website of webpagina. Dit moet overigens weer geheel plaatsvinden op basis van de SEO on-page criteria voor de zoekmachines. Een website die hieraan 100% voldoet en ook nog de juiste lengte (aantal woorden) bevat, dat is minimaal 500 woorden, maar liever nog 2.000. Dan mag men ervan uitgaan dat de website of webpagina, met ondersteuning van off-page SEO goed gaat ranken. Echter dit heeft tijd nodig, dus content marketing is King met geduld.

Content marketing en zoekmachines

Zoals hiervoor gelezen, content marketing kan slechts dan succesvol zijn wanneer men zich aan de SEO off-page richtlijnen houdt. Enkele belangrijke “eisen” van de zoekmachines om hoog te ranken zijn de volgende. De titel moet vooraan, liefst positie één, het belangrijkste zoekwoord bevatten, hetzelfde, waarbij positie één iets minder belangrijk is, geldt voor de description. De headers, gebruik minimaal header 1, 2 en 3 moeten ook altijd het belangrijkste zoekwoord bevatten. In de tekst, minimaal 500 woorden, moet ongeveer 4% van het aantal woorden dit belangrijkste zoekwoord bevatten. Met deze korte basis regels wordt content King met behulp van de juiste content marketing.