Hart van Frankrijk
Image default
Business / Marketing and Advertising

Help, de deurwaarder Nijmegen belt aan, wat nu?

Ben je woonachtig in Nijmegen en belt de deurwaarder bij je aan? Daar kun je van schrikken natuurlijk. Vooral als jij iemand een bedrag verschuldigd bent maar steeds maar niet bent ingegaan op herinneringen die je vast ook hebt gekregen. De deurwaarder moet gezien worden als een juridisch verlengstuk. Ietwat oneerbieding gezegd. Hij speelt een cruciale rol in juridische procedures. Niet alleen aan het einde van een rechtszaak, als het tot een rechtszaak is gekomen, maar ook in de voorbereidingsfase daarvan. Hij moet ervoor zorgen dat gemaakte afspraken worden opgevolgd. Als de rechter eenmaal heeft beslist dat je je openstaande facturen moet betalen, is de deurwaarder de aangewezen persoon om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Wat mag en kan de deurwaarder allemaal doen?

De deurwaarder in Nijmegen heeft flink wat bevoegdheden. Hij mag dagvaardingen betekenen zoals dat zo mooi heet, en ook beslag leggen op jouw eigendommen. Zelfs het overgaan tot een executoriale verkoop van jouw eigendommen is een bevoegdheid van de deurwaarder. Maar dit is slechts van toepassingen in een beperkt aantal situaties. Ook het bericht dat je moet verschijnen voor de rechtbank of wanneer er een uitspraak heeft plaatsgevonden, verneem je dit van de deurwaarder. Een deurwaarder wil je natuurlijk het liefst niet aan je deur ontvangen. Als deze aan je deur staat omdat je de gemaakte afspraken niet bent nagekomen, kan hij zelfs beslag leggen op je inkomsten of al je bezittingen. Als je gehuurd woont, kan een deurwaarder er zelfs voor zorgen dat je uit je huis moet. Een andere bevoegdheid van de deurwaarder is het uitvoeren van incassowerkzaamheden.

Maar er kan altijd iets fout gaan

Als je openstaande rekeningen hebt, weet je dat het op enig moment zover kan komen dat de deurwaarder bij je aan de deur staat. Die openstaande rekeningen moet je nu eenmaal betalen. Maar daar waar er gewerkt wordt, kan er altijd ook iets fout gaan. Als jij kunt aantonen dat het gaat om een eerder openstaande factuur die je toch betaald hebt, dan gaat het om een onterechte vordering. En dan is er geen reden meer om te incasseren.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je in gesprek blijft zodat je samen kunt uitkijken naar een oplossing die voor iedereen werkbaar is.

Kijk voor meer informatie op https://www.groeneveld-gdw.nl/gerechtsdeurwaarder-nijmegen.