Zaadjes zijn de laatste tijden erg populair geworden onder de telers. Maar als je wilt gaan telen, zal je al gauw merken dat er heel veel aanbieders zijn van deze zaden. Ook de vele soorten zaden dragen bij tot het lang proces om tot een besluit te komen over welke je wel of niet wilt. Goede aden zijn het fundament van een succesvolle bloei en rijke oogst.

Waar moet je op letten?

Als je wilt gaan telen met zaadjes is het van belang dat je vrouwelijke planten teelt. De mannelijke plant produceert alleen maar stuifmeel en uiteindelijk zaad. Daarmee kun je dus niets beginnen. Voor persoonlijk gebruik wil je dus de bloem, welke de vrouwelijke planten produceren.

Soorten zaden

Er zijn verschillende zaden op de markt:

Reguliere zaden: deze leveren zowel mannelijke als vrouwelijk plantjes op. Je weet van te voren dus niet wat je zult krijgen.

Gefeminiseerde zaden: de planten die hieruit groeien zijn 95% vrouwelijk. Je maakt hier dus grotere kansen op succes. Een voordeel voor jou dus.

Autoflowering zaden: de planten uit deze zaden zijn ook voor minimaal 95% van het vrouwelijke geslacht. Echter zal je hier nog een voordeel hebben. De planten gaan zelf in de bloei en hebben dus bijna tot geen zorg nodig.

Als je dus de beste zaadjes wilt kopen, heb je de richtlijnen waarmee je een juiste keus kunt maken. Zoek alleen maar uit welke soort zaden het zijn. Dan wordt je criterium, waarin je zoekt, automatisch kleiner en makkelijker.